Ljiljana Cortan nieuwe chief risk officer ING

Ljiljana Cortan nieuwe chief risk officer ING

10-11-2020 ING kondigt op 6 november 2020 aan Ljiljana Cortan te benoemen tot chief risk officer en lid van de raad van bestuur. Cortan zal op 1 januari 2021 als cro starten.

Ljiljana Cortan wordt per 1 januari 2021 benoemd tot chief risk officer en lid van de management board ING Bank. Tijdens je jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders in april 2021 zal de raad van commissarissen aan de aandeelhouders voorstellen Ljiljana Cortan te benoemen tot lid van de raad van bestuur en chief risk officer van ING Groep. Cortan volgt Steven van Rijswijk op, die per 1 juli ceo van ING Groep is.

Ljiljana Cortan begon haar carrière in Zagreb bij Zagrebacka banka, dat in 2002 onderdeel werd van UniCredit Group. Bij Zagrebacka banka bekleedde ze diverse functies op het gebied van risicomanagement, corporate banking en project- en informatiemanagement. In 2009 werd ze hoofd strategie en marketing voor corporate en investment banking bij UniCredit Bank Austria en van 2014 tot 2017 was Ljiljana Cortan hoofd financial institutions en hoofd credit transactions in Milaan. Sinds 2018 is ze cro en lid raad van bestuur bij HypoVereinsbank – UniCredit Bank in Duitsland.

De Europese Centrale Bank heeft de benoeming van Ljiljana Cortan goedgekeurd. Voor een soepele overgang blijft Karst Jan Wolters, die sinds 1 juli de activiteiten van Steven van Rijswijk overnam, Ljiljana Cortan in de eerste fase van haar onboarding ondersteunen.  

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook