Maarten Vijverberg nieuwe bestuurder Boer & Croon

Maarten Vijverberg nieuwe bestuurder Boer & Croon

21-01-2011 Maarten Vijverberg is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Boer & Croon. Daarnaast blijft hij leiding geven aan de divisie Corporate Finance van het managementadviesbureau.

Het aantreden van Maarten Vijverberg is het gevolg van een driejaarlijkse bestuurswisseling bij Boer & Croon. Met hem zijn ook Jos Zandhuis en Cateautje Hijmans van den Bergh toegetreden tot de Raad van Bestuur van het Amsterdamse adviesbureau.

Maarten Vijverberg
Vijverberg is al zo'n 25 jaar actief in de fusie- en overnamemarkt. Na zijn opleiding privaatrecht ging hij als overnameadviseur aan de slag bij NIB Capital. Daar was hij mede betrokken bij de verkoop van ijsmaker Hertog, nu onderdeel van Unilever.

Loopbaan
Ook heeft Maarten Vijverberg gewerkt voor PricewaterhouseCoopers en Deloitte. Bij de laatste partij was hij zo'n 14 jaar in dienst. In die tijd wist Vijverberg een fusie - en overnamepraktijk op te zetten waar hij tevens leiding aan gaf.

Boer & Croon
In 2005 kwam Vijverberg als corporate finance-adviseur terecht bij Boer & Croon. Daar kreeg hij de leiding over de sector Handel & Industrie, die zich richt op de maakindustrie, consumer business en retail.

Fusies & overnames
Maarten Vijverberg heeft vele succesvolle fusies en overnames begeleid bij Boer & Croon. Hij staat zelfs nummer één in de individuele rankings. Zo was Vijverberg onder meer betrokken bij de overname van Edinet door Alliander. Met de koop was een bedrag van 712 miljoen euro was gemoeid.

Nevenactiviteiten
Door zijn ruime ervaring op het gebied van fusie en overnames is Maarten Vijverberg regelmatig te gast als spreker op conferenties. Ook schreef hij meerdere boeken als 'Fusies en Overnames' en 'Onderhandelen bij de koop en verkoop van ondernemingen'.

Lees ook:

> Biografie Maarten Vijverberg. lid RvB Boer & Croon
> Biografie Cateautje Hijmans van den Bergh, directievoorzitter
> Biografie Jos Zandhuis, lid RvB Boer & Croon
> Hijmans van den Bergh nieuwe topvrouw Boer & Croon
> Rob van der Laan afgetreden als bestuursvoorzitter Boer & Croon

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook