Marc van der Linden vertrekt als ceo bij Stedin Groep

Marc van der Linden vertrekt als ceo bij Stedin Groep

30-09-2020 Op 30 september 2020 laat Stedin Groep weten dat Marc van der Linden per 1 juli 2021 aftreedt als ceo. Het bedrijf heeft tevens Arco Groothedde benoemd tot lid van de raad van commissarissen. 

Per 1 juli 2021 zal Marc van der Linden zijn functie als ceo van Stedin Groep neerleggen. In 2017 is Van der Linden aangesteld als ceo, waarmee zijn termijn op 1 februari 2021 afloopt. ‘Sinds 2017 hebben we hard gewerkt aan een zelfstandige en onafhankelijke netwerkgroep’, laat Marc van der Linden weten. ‘Ik heb kunnen bijdragen aan het bouwen van een zelfstandig Stedin. Er staat nu een bedrijf met een duidelijke ambitie en strategie. De eerste planfase van de energietransitie is met het klimaatakkoord en de doorvertaling daarvan in de regionale energiestrategieën (RESSEN) bijna afgerond. Stedin belandt daarmee in de volgende fase met meer accenten op de uitvoering van de energietransitie. Ik denk dat daar een nieuwe leider bij past.’ Marc van der Linden zal tot 1 juli 2021 aanblijven als ceo om de raad van commissarissen voldoende tijd te geven naar een opvolger te zoeken. Dat proces is inmiddels gestart.

Voorzitter van de raad van commissarissen, Doede Vierstra, betreurt het dat Van der Linden Stedin verlaat, maar respecteert zijn keuze. ‘De raad van commissarissen waardeert het dat Marc van der Linden aanblijft tot 1 juli 2021, zodat we de tijd hebben een nieuwe opvolger te zoeken en Stedin een stevige leider heeft in deze coronatijd. We zijn hem zeer dankbaar hoe hij Stedin heeft verzelfstandigd na de splitsing met Eneco en de strategie voor de komende jaren verder heeft uitgestippeld. Onder zijn leiding heeft Stedin veel stappen gezet’, laat Doede Vierstra weten.

Voordat Marc van der Linden benoemd werd tot ceo van Stedin was hij lid van de raad van bestuur van Eneco Holding. Van der Linden is ook voorzitter van Netbeheer Nederland, lid van de Cyber Security Raad en lid van de Economic Board Zuid-Holland. Wat Van der Linden na zijn vertrek gaat doen is nog niet duidelijk. ‘Ik heb al langer de wens om een lange reis te maken met mijn gezin. Nu de kinderen nog klein zijn kunnen we daar hopelijk invulling aan geven’, besluit Van der Linden.

Arco Groothedde nieuwe commissaris Stedin Groep
Naast het vertrek van Marc van der Linden maakt Stedin Groep bekend Arco Groothedde te benoemen tot lid raad van commissarissen. Tijdens de buitengewone vergadering van aandeelhouders op woensdag 30 september is zijn benoeming goedgekeurd. Hij start direct en is voor een periode van vier jaar benoemd. Momenteel is Groothedde commissaris bij DSW en was eerder ceo bij Translink Systems, Kadaster en RDW. Bij Translink werkte hij onder meer aan de introductie van de OV-chip.

Naast Doede Vierstra en Arco Groothedde bestaat de raad van commissarissen uit Annie Krist, Dick van Well, Theo Eysink en Hanne Buis. Dick van Well treedt per 1 februari 2021 terug. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook