Marc van Heyningen nieuwe coo Damen Shipyards Group

Marc van Heyningen nieuwe coo Damen Shipyards Group

23-03-2020 Damen Shipyards Group maakt bekend dat Marc van Heyningen per 1 april de nieuwe coo van het bedrijf wordt. Van Heyningen maakt hiermee de executive board compleet.

Marc van Heyningen studeerde aan de Technische Universiteit Delft, waarna hij het grootste gedeelte van zijn loopbaan bij het Amerikaanse bouw- en engineeringsconcern Fluor werkte. Bij Fluor vervulde hij verschillende managementposities in India, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De laatste positie die Van Heyningen binnen Fluor vervulde was als vice-president operations in Dallas, de Verenigde Staten. Van Heyningen kijkt uit naar zijn start bij Damen Shipyards Group. ‘Ik zie ernaar uit me bij het team van Damen te voegen om de uitvoering van projecten en de kwaliteit van het eindproduct verder te versterken’, aldus Van Heyningen.

Arnout Damen, ceo van het bedrijf, heet Marc welkom aan boord. ‘Met zijn ervaring en achtergrond is hij zeker in staat om ‘operational excellence’ binnen ons bedrijf naar een nog hoger niveau te tillen’, aldus de ceo. Marc van Heyningen volgt Jan-Wim Dekker op, die per 1 januari 2020 de rol van chief commercial officer vervult. Naast Damen, Van Heyningen en Dekker maken Tom Touber (chief financial officer) en Andreas Fluhrer (chief transformation officer) de board compleet.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook