Marcel Boekhoorn verliest rechtszaak tegen Cyrte

Marcel Boekhoorn verliest rechtszaak tegen Cyrte

06-04-2011 Investeerder Marcel Boekhoorn heeft de rechtszaak tegen beleggingsfonds Cyrte verloren. Dat meldt de rechtbank in Amsterdam woensdag middels een persbericht.

Marcel Boekhoorn diende een claim in tegen Cyrte, nadat het investeringsfonds had geweigerd om zijn aandelen in Telegraaf Media Groep (TMG) tegen aanschafprijs over te nemen.

Boekhoorn
Volgens Boekhoorn heeft hij de aandelen TMG gekocht op verzoek van Cyrte, tevens grootaandeelhouder van het mediaconcern.

Aandelen TMG
In mei 2008 nam Boekhoorn een belang in het mediaconcern voor een bedrag van 54 miljoen euro. Daarna kelderde het aandeel TMG op de beurs tot 10 euro, terwijl hij er zelf 21,90 euro per aandeel voor had neergeteld.

Cytre
Investeerder Boekhoorn beweert dat hij de aandelen kocht met een mondelinge toezegging van Cytre, namelijk dat het investeringsfonds de TMG-stukken te allen tijde weer zou overnemen tegen de aanschafprijs.

Onvoldoende bewijs
Cytre heeft het bestaan van deze overeenkomst altijd ontkend. De rechtbank in Amsterdam vindt nu ook dat er onvoldoende bewijs is om het beleggingsfonds te veroordelen tot betaling van Boekhoorn’s geleden schade.

Het is nog niet bekend of Boekhoorn in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter.

Marcel Boekhoorn
Marcel Boekhoorn heeft met name veel kapitaal vergaard met de verkoop van Telfort aan KPN. Momenteel is hij o.a. eigenaar van het gratis dagblad De Pers.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook