Marcel Boekhoorn

Marcel Boekhoorn

Eigenaar bij Ramphastos Investments


Personalia

Naam: Marcel Boekhoorn

Nationaliteit: Nederlandse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op. Contact

Huidige functies Marcel Boekhoorn

  • 1994 - heden Eigenaar, Ramphastos Investments

Loopbaan Marcel Boekhoorn

  • 2018 - 2020 Commissaris, Hema
  • 1983 - 1994 Vennoot , Deloitte
  • 1981 - 1983 Diverse functies, Deloitte

Opleiding Marcel Boekhoorn

  • 1983 - 1986 Registeraccountancy
  • 1997 - 1980 HEAO BA
Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op.

Overige vermeldingen

Boekhoorn was al vroeg overtuigd van zijn succes. Zijn eerste bedrijf gaf hij de naam Bowolar mee. Bowolar staat voor Boekhoorn wordt lachend rijk. Marcel Boekhoorn staat door zijn verzamelde vermogen inmiddels in de Quote 500. Hij wordt beschouwd als één van de meest succesvolle ondernemer-investeerders van Nederland.

Het is Boekhoorn's specialiteit om bedrijven die actief zijn in een niche over te nemen, om deze vervolgens klaar te stomen voor een overname door een groter bedrijf. Zo kocht Boekhoorn Telfort in 2004 voor EUR 300 miljoen en verkocht het binnen 9 maanden aan KPN voor EUR 1,2 miljard. Andere voorbeelden van deze werkwijze zijn Bakker Bart Groep dat hij aan het Duitse voedingsconcern Kamps verkocht en Sim Industries vluchtsimulators die hij aan Lockheed wist te verkopen.

Boekhoorn richtte de investeringsmaatschappij Ramphastos Investments op in 1994. De portefeuille van Ramphastos bestaat uit dertig bedrijven in uiteenlopende sectoren: van textiel (McGregor) en vloeren (Innovations4Flooring) tot hightech hardware (Aviaton Glass en Antenna Company) tot software en web-based services (VoiceTrust biometrie, Tradeking online beleggingen). Tot zijn partners en adviseurs bij Ramphastos behoren een aantal kopstukken uit de management- en investeringswereld in Nederland, waaronder Cees van der Hoeven.

In 2012 kochten Boekhoorn en zijn partners High Tech Campus Eindhoven van Philips. Eind 2013 richtte Boekhoorn samen met de manager van een fonds van Shell en energie-entrepreneur Edward van Kersbergen een fonds op voor investeringen in nieuwe technologieën in de energie sector. In 2014 verwierf hij samen met o.a. Van Kersbergen en Peter Goedvolk een licentie voor het boren naar aardolie in Tunesië. De operatie in Tunesië;, Mazarine Energy Tunisia B.V., heeft in mei 2015 een olieveld ontdekt met een bewezen reserve van tussen de 10 en 20 miljoen vaten olie.

 

Trivia

Marcel Boekhoorn heeft drie kinderen en is trouwe supporter van voetbalclub NEC.

Boekhoorn kocht Ouwehands Dierenpark in Rhenen in 2000. Hij houdt daar zijn kantoor.

facebook