Marcel Boekhoorn

Eigenaar bij High Tech Campus Eindhoven

Marcel Boekhoorn

Persoonlijk

Naam: Marcel Boekhoorn

Geboortejaar: 1959

Nationaliteit: Nederlandse

Huidige functies Marcel Boekhoorn

2012 - heden Eigenaar, High Tech Campus Eindhoven
- heden
2000 - heden Eigenaar, Ouwehands Dierenpark
1994 - heden Oprichter, Ramphastos Investments

Loopbaan Marcel Boekhoorn

1983 - 1994 Vennoot , Deloitte
1981 - 1983 diverse functies, Deloitte

Opleiding Marcel Boekhoorn

1983 - 1986 Registeraccountant
1997 - 1980 HEAO BA

Overige vermeldingen


Boekhoorn was al vroeg overtuigd van zijn succes. Zijn eerste bedrijf gaf hij de naam Bowolar mee. Bowolar staat voor Boekhoorn wordt lachend rijk. Marcel Boekhoorn staat door zijn verzamelde vermogen inmiddels in de Quote 500. Hij wordt beschouwd als één van de meest succesvolle ondernemer-investeerders van Nederland.

Het is Boekhoorn's specialiteit om bedrijven die actief zijn in een niche over te nemen, om deze vervolgens klaar te stomen voor een overname door een groter bedrijf. Zo kocht Boekhoorn Telfort in 2004 voor EUR 300 miljoen en verkocht het binnen 9 maanden aan KPN voor EUR 1,2 miljard. Andere voorbeelden van deze werkwijze zijn Bakker Bart Groep dat hij aan het Duitse voedingsconcern Kamps verkocht en Sim Industries vluchtsimulators die hij aan Lockheed wist te verkopen.

Boekhoorn richtte de investeringsmaatschappij Ramphastos Investments op in 1994. De portefeuille van Ramphastos bestaat uit dertig bedrijven in uiteenlopende sectoren: van textiel (McGregor) en vloeren (Innovations4Flooring) tot hightech hardware (Aviaton Glass en Antenna Company) tot software en web-based services (VoiceTrust biometrie, Tradeking online beleggingen). Tot zijn partners en adviseurs bij Ramphastos behoren een aantal kopstukken uit de management- en investeringswereld in Nederland, waaronder Cees van der Hoeven.

In 2012 kochten Boekhoorn en zijn partners High Tech Campus Eindhoven van Philips. Eind 2013 richtte Boekhoorn samen met de manager van een fonds van Shell en energie-entrepreneur Edward van Kersbergen een fonds op voor investeringen in nieuwe technologieën in de energie sector. In 2014 verwierf hij samen met o.a. Van Kersbergen en Peter Goedvolk een licentie voor het boren naar aardolie in Tunesië. De operatie in Tunesië;, Mazarine Energy Tunisia B.V., heeft in mei 2015 een olieveld ontdekt met een bewezen reserve van tussen de 10 en 20 miljoen vaten olie.

 

Trivia


Marcel Boekhoorn heeft drie kinderen en is trouwe supporter van voetbalclub NEC.

Boekhoorn kocht Ouwehands Dierenpark in Rhenen in 2000. Hij houdt daar zijn kantoor.