Marcel Nijhoff stapt op als CCO van Ziggo

Marcel Nijhoff stapt op als CCO van Ziggo

19-02-2014 Marcel Nijhoff, Chief Commercial Officer (CCO) van Ziggo, legt zijn functie per 1 maart 2014 neer. Zijn opvolger is Hendrik de Groot.

Marcel Nijhoff vertrekt volgens het persbericht van Ziggo met wederzijdse overeenstemming op 1 maart. Er wordt geen reden van vertrek genoemd. Op 18 april 2014 start Hendrik de Groot, nu algemeen directeur van de business-to-business activiteiten van Ziggo, als CCO. De aandeelhouders moeten het nog wel goedkeuren op de AVA op 17 april.

Overname van Ziggo
Kabelaanbieder Liberty Global International is voornemens Ziggo over te nemen. Als de overname doorgaat, worden Ziggo en LGI’s Nederlandse UPC-dochter samengevoegd. Vervolgens zal René Obermann, de huidige CEO die pas op 1 januari 2014 in zijn functie begon, vertrekken.  

René Obermann
Volgens Obermann zal de kabelaanbieder profiteren van de in de zakelijke markt opgebouwde kennis van zaken van de nieuwe CCO.

 

Rol bij de fusie
Volgens president-commissaris Andrew Sukawaty, heeft Nijhoff een belangrijke rol gespeeld in de uitbouw van Ziggo tot zijn huidige positie in de markt vanaf de fusie van drie regionale kabelbedrijven tot Ziggo in 2008.

Lees verder:
> Interview met Ziggo-CFO Bert Groenewegen: ‘Er komt steeds meer dynamiek in deze markt.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook