Margriet Dam nieuw lid raad van bestuur CZ

Margriet Dam nieuw lid raad van bestuur CZ

31-05-2022 Op 31 mei 2022 heeft zorgverzekeraar CZ aangekondigd dat Margriet Dam de opvolger wordt van Arno van Son als lid van de raad van bestuur. Dam zal per 6 juni 2022 haar nieuwe functie bekleden. Van Son zal vanaf december 2022 zijn loopbaan voortzetten bij CBusineZ.

Arno van Son was sinds 2010 lid van de raad van bestuur van CZ. Van Son begon zijn loopbaan van 1990 tot 2001 als directeur operationele zaken en als directeur commerciële zaken bij CZ.

Margriet Dam heeft haar studie Business Economics behaald aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heeft vervolgens haar post doctoraal behaald als Register Controller aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Dam begon haar loopbaan als controller bij Aegon. Vervolgens trad ze in dienst bij SNS REAAL waar ze voor een periode van bijna 12 jaar verschillende rollen heeft vervuld. Zo was ze onder meer bedrijfshoofd controlling afdelingen, directeur Finance & Control. Van 2014 tot 2016 was Dam directeur Control en directielid bij REAAL en Zwitserleven.

Vanaf 2012 werkt Dam ook als coach Authentiek Leiderschap. In haar laatste rol werkte ze als directeur Particulieren Schade bij Nationale Nederlanden. Daarvoor was ze cfo en statutair bestuurder van Delta Lloyd Schadeverzekeringen NV.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook