KLM draagt Marjan Oudeman voor als commissaris

KLM draagt Marjan Oudeman voor als commissaris

20-04-2021 Marjan Oudeman is door Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V. (KLM) voorgedragen als commissaris. Dat maakt het luchtvaartbedrijf op 16 april 2021 bekend.

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 4 mei 2021 zal Marjan Oudeman benoemd worden als commissaris van KLM. Oudeman vervult reeds verschillende commissariaten bij Aalberts en SHV Holdings. Tevens is zij voorzitter van de raad van toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds. Eerder was zij commissaris bij ABN Amro, Koninklijke Ten Cate en NS. Van 2004 tot 2008 was Marjan Oudeman ceo van Corus Strip Products IJmuiden.

Marjan Oudeman treedt in de functie van Marry de Gaay Fortman, die zal vertrekken als commissaris. Voor deze positie heeft de ondernemingsraad van KLM het versterkte recht van aanbeveling. Na overleg met de ondernemingsraad over het gewenste profiel voor de vacature en de specifieke uitdagingen waar KLM de komende periode voor staat, heeft De Gaay Fortman besloten zich niet beschikbaar te stellen voor herbenoeming. De raad van commissarissen is haar zeer erkentelijk voor haar waardevolle bijdragen aan de vennootschap, de raad en de ondernemingsraad.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook