Marry de Gaay Fortman in raad van toezicht MVO Nederland

Datum: 19-12-2013

Marry de Gaay Fortman in raad van toezicht MVO Nederland

Marry de Gaay Fortman treedt toe tot de raad van toezicht van MVO Nederland, de kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Gaay Fortman is advocaat en partner bij Houthoff Buruma.

Marry de Gaay Fortman is naast advocaat onder meer commissaris bij Royal HaskoningDHV, VGZ en GVB. Verder is zij lid van de International Board of Directors van AMREF Flying Doctors Africa, bestuurslid van ICC Nederland en vervult zij diverse toezichthoudende functies in de culturele sector, zoals bij het Nederlands Dans Theater, Paleis 't Loo en het Nederlands Viool Concours. Vanaf nu komt daar de RvT van MVO Nederland bij.


Maatschappelijke kennis
MVO Nederland-directeur Willem Lageweg laat weten blij te zijn met de toetreding van De Gaay Fortman. 'Zij brengt een flinke dosis bestuurservaring, een groot netwerk en veel maatschappelijke kennis met zich mee. Als advocaat heeft Marry zich onder meer gespecialiseerd in duurzaamheidsvraagstukken.'

Loopbaan De Gaay Fortman
De Gaay Fortman studeerde Nederlands recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in publiek-private kwesties, duurzaamheidsvraagstukken en zorggerelateerde kwesties en publiceert en doceert regelmatig over deze onderwerpen. Sinds 1988 werkt Marry de Gaay Fortman als advocaat bij Houthoff Buruma. Sinds 1998 is zij ook partner van dit advocatenkantoor.


Top-50 Machtigste vrouwen
De Gaay Fortman staat op de 23e plaats op de Top-50 Machtigste Vrouwen 2013.