Marry de Gaay Fortman in raad van toezicht MVO Nederland

Marry de Gaay Fortman in raad van toezicht MVO Nederland

19-12-2013 Marry de Gaay Fortman treedt toe tot de raad van toezicht van MVO Nederland, de kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Gaay Fortman is advocaat en partner bij Houthoff Buruma.

Marry de Gaay Fortman is naast advocaat onder meer commissaris bij Royal HaskoningDHV, VGZ en GVB. Verder is zij lid van de International Board of Directors van AMREF Flying Doctors Africa, bestuurslid van ICC Nederland en vervult zij diverse toezichthoudende functies in de culturele sector, zoals bij het Nederlands Dans Theater, Paleis 't Loo en het Nederlands Viool Concours. Vanaf nu komt daar de RvT van MVO Nederland bij.

Maatschappelijke kennis
MVO Nederland-directeur Willem Lageweg laat weten blij te zijn met de toetreding van De Gaay Fortman. 'Zij brengt een flinke dosis bestuurservaring, een groot netwerk en veel maatschappelijke kennis met zich mee. Als advocaat heeft Marry zich onder meer gespecialiseerd in duurzaamheidsvraagstukken.'

Loopbaan De Gaay Fortman
De Gaay Fortman studeerde Nederlands recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in publiek-private kwesties, duurzaamheidsvraagstukken en zorggerelateerde kwesties en publiceert en doceert regelmatig over deze onderwerpen. Sinds 1988 werkt Marry de Gaay Fortman als advocaat bij Houthoff Buruma. Sinds 1998 is zij ook partner van dit advocatenkantoor.

Top-50 Machtigste vrouwen
De Gaay Fortman staat op de 23e plaats op de Top-50 Machtigste Vrouwen 2013.

Meer over Marry de Gaay Fortman

Marry de Gaay Fortman nieuwe commissaris bij KLM

Marry de Gaay Fortman nieuwe commissaris bij KLM

31-03-2017 KLM draagt Marry de Gaay Fortman voor als lid van de Raad van Commissarissen. Op de aandeelhoudersvergadering van 21 april zal haar voordracht worden behandeld.

Marry de Gaay Fortman wordt commissaris DNB

Marry de Gaay Fortman wordt commissaris DNB

15-04-2016 Op 15 april 2016 maakte De Nederlandsche Bank bekend dat De Gaay Fortman is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen.

Interview met Marry de Gaay Fortman

Ethische dilemma's vragen om moreel leiderschap

Ethische dilemma's vragen om moreel leiderschap

22-06-2017 Ethische dilemma’s vragen om een open gesprek in de boardroom en moreel leiderschap. Marry de Gaay Fortman en Xavier Baeten pleiten voor meer debat: ‘Er rust een enorme verantwoordelijkheid op boards.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook