Martijn Gribnau nieuwe ceo de Volksbank

Martijn Gribnau nieuwe ceo de Volksbank

28-05-2020 Op 27 mei 2020 maakt de Volksbank bekend dat Martijn Gribnau de nieuwe directievoorzitter van het bedrijf wordt. Gribnau volgt Maurice Oostendorp op.

Per 15 augustus wordt Martijn Gribnau de nieuwe chief executive officer van de Volksbank, waar hij de functie van Maurice Oostendorp overneemt. Dit is besloten tijdens een buitengewone vergadering van aandeelhouders op 27 mei 2020. Op 17 juni treedt Gribnau al toe tot de directie van het moederbedrijf van de banken ASN, SNS, Regiobank en hypotheekverstrekker BLG.

Gedurende zijn dertigjarige carrière was Martijn Gribnau werkzaam in de financiële dienstverlening. Hij werkte onder andere bij Postbank, ING Bank en Nationale-Nederlanden. Gribnau bekleedde diverse nationale en internationale bestuursfuncties, waaronder die van algemeen directeur van de raad van bestuur van retail en verzekeringen van ING en van ceo van ING verzekeringen in Hongarije en Bulgarije. Momenteel bekleedt Gribnau de functies van chief transformation officer en chief operations officer, life & long term care insurance bij Genworth Financial, een financiële dienstverlener gevestigd in de Verenigde Staten.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen, Jan van Rutte is blij met de benoeming van Martijn Gribnau. ‘Martijn neemt het roer over van Maurice en zal blijven bouwen aan een innovatieve, toekomstbestendige bank met een maatschappelijk onderscheidende en relevante rol’, aldus de voorzitter. Martijn Gribnau kijkt ook uit naar zijn start bij de Volksbank. ‘Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan een stabiele, innovatieve en duurzame bank en om een eenvoudige en wendbare organisatie te blijven stimuleren die opereert in het belang van haar klanten’, aldus Gribnau. ‘Ik beschouw het als een eer om samen met de medewerkers van de Volksbank de missie ‘Bankieren met een menselijke maat’ van de bank voort te stuwen.’ 

In 2019 werd Maurice Oostendorp herbenoemd, waar direct werd aangekondigd naar een vervanger te zoeken. Oostendorp kijkt tevreden terug op zijn tijd bij de Volksbank. ‘Onze medewerkers hebben onze missie om de menselijke maat terug te brengen in het bankieren en onze 'Beter voor elkaar'-belofte omarmd. Ik ben er trots op dat ik hier een bijdrage aan heb geleverd. De Volksbank is klaar voor de volgende fase’, zegt Oostendorp. Hij heeft een diep geloof in de toekomst en alle vertrouwen in dat de bank waarde zal blijven toevoegen voor de klanten, maatschappij, medewerkers en aandeelhouders. Jan van Rutte is Maurice Oostendorp dankbaar voor zijn grote inzet en enthousiasme waarmee hij de Volksbank vanaf 2015 heeft geleid.

Met het vertrek van Maurice Oostendorp zal de raad van bestuur van de Volksbank bestaan uit Martijn Gribnau (ceo), Jeroen Dijst (cro), Marinka van der Meer (cco), Mirjam Verhoeven (coo) en Pieter Veuger (cfo).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook