Vertrek ceo en cro de Volksbank

Vertrek ceo en cro de Volksbank

08-12-2023 De Volksbank heeft bekendgemaakt dat chief executive officer Martijn Gribnau en chief risk officer Jeroen Dijst per april 2024 vertrekken.

Martijn Gribnau en Jeroen Dijst hebben bij de raad van commissarissen van de Volksbank aangegeven het executive committee te verlaten na het aflopen van hun huidige, eerste bestuurstermijnen. Dat zal gebeuren tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders in april 2024. Wie hen gaat opvolgen is nog onduidelijk.

Gerard van Olphen, voorzitter van de raad van commissarissen: “De RvC vindt het jammer dat Martijn heeft besloten af te zien van een tweede termijn maar respecteert zijn besluit. Begin 2021 is onder zijn leiding een aangescherpte strategie gepresenteerd die inmiddels haar vruchten afwerpt. De veranderingen die hij met zijn kenmerkende energie, passie en betrokkenheid heeft geïnitieerd, dragen bij aan de sterke onderscheidende positionering van de Volksbank in het Nederlandse bankenlandschap. Hiervoor wil ik hem namens de RvC en alle collega’s hartelijk bedanken.

Namens de RvC bedank ik Jeroen voor zijn bijdragen op het gebied van risicobeheer en het duurzaamheidsbeleid van onze bank. Mede dankzij zijn inzet in de afgelopen acht jaar staat er niet alleen een weerbare bank die de turbulente periode met de COVID-19 pandemie, de Oekraïne oorlog en de snelle rente-omslag goed is doorgekomen, er staat ook een maatschappelijke bank die vanuit haar missie van ‘bankieren met de menselijke maat’ waarde toevoegt voor klanten, maatschappij, medewerkers en de aandeelhouder. Wij zijn Jeroen hiervoor erkentelijk."

Martijn Gribnau blikt terug: “De afgelopen jaren waren bewogen en intensief. Het waren mooie tropenjaren die tegelijkertijd een wissel hebben getrokken op mijn privéleven. We hebben veel in gang gezet en als verandermanager ben ik trots op de vernieuwing die we hebben gerealiseerd en waar de bank op voort kan bouwen. Voor mij een logisch moment om straks het stokje over te dragen.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook