Maurits Hendriks chief sports officer bij Ajax

Maurits Hendriks chief sports officer bij Ajax

13-09-2022 Ajax heeft op 12 september bekendgemaakt dat Maurits Hendriks zal gaan toetreden tot de directie. Hij gaat per 19 september de rol van chief sports officer vervullen. Op 11 november zal hij tevens benoemd worden tot statutair directeur door de algemene vergadering van aandeelhouders

Maurits Hendriks was sinds 2009 technisch directeur van NOC*NSF. In deze periode heeft hij bijgedragen aan het versterken van het Nederlandse topsportklimaat. In de functie van chief sports officer, die nieuw is bij Ajax, hoopt hij met zijn ervaringen de topsportcultuur nog verder te versterken. Zijn portefeuille zal bestaan uit Sportpark de Toekomst, project De Nieuwe Toekomst, de jeugdopleiding, het vrouwenvoetbal en de aan alle voetbalselecties ondersteunende specialistische afdelingen.

Daarnaast is de raad van commissarissen voornemens Hendriks te benoemen tot statutair directeur voor een periode van twee jaar, met een optie van nog twee jaar. De beoogde benoeming zal plaatsvinden tijdens de aandeelhoudersvergadering op 11 november.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook