Directeur Mees Hartvelt stopt bij Crown van Gelder

Directeur Mees Hartvelt stopt bij Crown van Gelder

14-02-2011 Mees Hartvelt, algemeen directeur van Crown van Gelder (CVG), gaat de papierproducent verlaten. Dit kondigde de topman aan tijdens de publicatie van de jaarcijfers 2010.

De 63-jarige Mees Hartvelt, die sinds 2004 aan het hoofd staat van de papierproducent in Velsen-Noord, heeft aangegeven dat hij vervroegd wenst uit te treden, zo meldt CVG.

Opvolger Miklas Dronkers
Miklas Dronkers, momenteel COO van Crown van Gelder, zal Hartvelt per 12 mei van dit jaar opvolgen als bestuursvoorzitter van de onderneming.

Crown van Gelder

De bestuurswisseling vindt plaats in een voor CVG moeilijke periode. Met een nettoverlies van 12,8 miljoen euro, boekte de papierproducent over 2010 wederom rode cijfers.

Problemen CVG

De resultaten van Crown van Gelder lijden onder de digitalisering van de maatschappij en de toenemende prijzen van celstof, de belangrijkste grondstof voor CVG.

Mees Hartvelt
Bestuursvoorzitter Mees Hartvelt heeft deze ontwikkelingen bij CVG sinds 1999 van dichtbij meegemaakt. Voordat hij benoemd werd tot hoofd van CVG, was Hartvelt vier jaar lang werkzaam als CFO van de papierproducent.

Nevenfuncties Hartvelt
Hartvelt hoeft zich echter niet te vervelen na zijn periode bij CVG. De oud-topman is sinds april 2010 bestuurslid van VNO-NCW en is tevens bestuursvoorzitter van het AWVN.

Lees ook:
> Biografie Mees Hartvelt, oud-topman Crown van Gelder
> Biografie Miklas Dronkers, topman CVG
> Mees Hartvelt voorgedragen als nieuwe bestuursvoorzitter AWVN
> Miklas Dronkers nieuwe topman Crown van Gelder
> Emile Bakker, lid RvC Crown van Gelder

> bestuurders Crown van Gelder

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook