Menno Snel nieuw bestuurslid ABP

Menno Snel nieuw bestuurslid ABP

24-08-2020 Op 20 augustus maakt ABP bekend dat Menno Snel het bestuur van ABP komt versterken per 1 september. Snel volgt Carel van Eykelenburg op.

Per 1 september zal Menno Snel als bestuurslid van ABP deel uitmaken van de werkgeversdelegatie. Hij is voorgedragen door de Staat der Nederlanden als werkgever van de sectoren Rijk, Politie, Defensie en Rechterlijke macht. Snel volgt hiermee de positie van Carel van Eykelenburg op, die per 1 september vertrekt. ‘Ik heb met grote interesse de ontwikkelingen in ons pensioenstelsel steeds gevolgd. In deze spannende en doorslaggevende tijden waarin een nieuwe pensioenstelsel wordt vormgegeven, wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de doelen van ABP’, laat Snel weten.

Van 2017 tot 2019 was Snel staatssecretaris van Financiën in kabinet Rutte III. Voorafgaand daaraan was Snel bestuursvoorzitter van de Nederlandse Waterschapsbank. Hij was van 2011 tot 2016 als bewindvoerder verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij het IMF in Washington. Daarvoor was Snel directeur strategie en beleid van de APG Groep, de uitvoeringsorganisatie van ABP. Tegenwoordig is Snel commissaris bij Royal IHC en voorzitter van de Mr. Hans van Mierlo Stichting.

Voorzitter van het bestuur van ABP, Corien Wortmann-Kool laat weten blij te zijn met de komst van Menno Snel. ‘Hij brengt zowel ruime bestuurlijke ervaring in de publieke en financiële sector als kennis van het besturen van grote uitvoeringsorganisaties met zich mee’, aldus Wortmann-Kool.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook