Merel van Vroonhoven vertrekt bij AFM

Merel van Vroonhoven vertrekt bij AFM

04-04-2019 Merel van Vroonhoven stopt per 1 september als bestuursvoorzitter van de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Merel van Vroonhoven is sinds 2014 bestuursvoorzitter van de AFM. Zij legt haar functie voortijdig neer, een jaar geleden werd zij nog herbenoemd voor een periode van vier jaar. 

Zij legt haar functie neer om te starten met de opleiding tot leraar basisonderwijs. Zij heeft besloten om leraar te worden in het speciaal onderwijs. Wel wil zij bestuurlijk actief blijven. 

Over haar keuze om haar functie neer te leggen zegt zij het volgende: 'Na 20 jaar in raden van bestuur te hebben gewerkt, waarvan de laatste 10 jaar in de publieke sector, wil ik nu ook een meer concrete bijdrage leveren. Dichter bij de mensen die dat het meest nodig hebben. Voor mij betekent dat een keuze voor het speciaal onderwijs. Naast mijn rol in het onderwijs wil ik ook mijn bestuurlijke ervaring blijven benutten, een combinatie die ik de komende jaren verder vorm zal geven. De AFM laat ik met een gerust hart en in capabele handen achter. Er is een volwaardig en competent bestuur en de koers voor de komende jaren is helder.'

De raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten is de zoektocht naar een opvolger voor Van Vroonhoven gestart. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook