Merel van Vroonhoven vertrekt bij AFM

04-04-2019

Merel van Vroonhoven vertrekt bij AFM

Merel van Vroonhoven stopt per 1 september als bestuursvoorzitter van de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Merel van Vroonhoven is sinds 2014 bestuursvoorzitter van de AFM. Zij legt haar functie voortijdig neer, een jaar geleden werd zij nog herbenoemd voor een periode van vier jaar. 

Zij legt haar functie neer om te starten met de opleiding tot leraar basisonderwijs. Zij heeft besloten om leraar te worden in het speciaal onderwijs. Wel wil zij bestuurlijk actief blijven. 

Over haar keuze om haar functie neer te leggen zegt zij het volgende: 'Na 20 jaar in raden van bestuur te hebben gewerkt, waarvan de laatste 10 jaar in de publieke sector, wil ik nu ook een meer concrete bijdrage leveren. Dichter bij de mensen die dat het meest nodig hebben. Voor mij betekent dat een keuze voor het speciaal onderwijs. Naast mijn rol in het onderwijs wil ik ook mijn bestuurlijke ervaring blijven benutten, een combinatie die ik de komende jaren verder vorm zal geven. De AFM laat ik met een gerust hart en in capabele handen achter. Er is een volwaardig en competent bestuur en de koers voor de komende jaren is helder.'

De raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten is de zoektocht naar een opvolger voor Van Vroonhoven gestart. 

Meer over Merel van Vroonhoven

Merel van Vroonhoven benoemd tot voorzitter AFM

Merel van Vroonhoven benoemd tot voorzitter AFM

Merel van Vroonhoven vertrekt bij de NS. Minister Dijsselbloem van Financiën heeft bekendgemaakt dat Van Vroonhoven per 1 april 2014 zal aantreden bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) als voorzitter.

Merel van Vroonhoven (NS) topvrouw van het jaar

Merel van Vroonhoven (NS) topvrouw van het jaar

Merel van Vroonhoven, lid van de raad van bestuur van de Nederlandse Spoorwegen, is benoemd tot Topvrouw van het jaar 2012. De andere kanshebbers waren Annerie Vreugdenhil, directeur Commercial Banking Nederland van de ING Bank en Stephanie Hottenhuis, bestuurslid van ARCADIS.

Interview met Merel van Vroonhoven

Merel van Vroonhoven over financieel toezicht in een nieuwe wereld

Merel van Vroonhoven over financieel toezicht in een nieuwe wereld

Toen Merel van Vroonhoven in 2014 als bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aantrad, werd vooral ingezet op problemen uit het verleden. De gigantische impact van technologie op de financiële sector, populaire risicovolle producten én alle nieuwe vormen van geld maken dat de toezichthouder vernieuwt en anticipeert op mogelijke problemen in de toekomst. ‘Al krijgen we daar natuurlijk niet altijd bloemen voor.’

Merel van Vroonhoven schetst veranderende rol commissaris

Merel van Vroonhoven schetst veranderende rol commissaris

Interviewer: Caroline Zegers, partner Deloitte.
Van sigaren roken naar stagelopen, van controle naar cultuur en van shareholder naar stakeholder: NS-Directielid en meervoudig toezichthouder Merel van Vroonhoven schetst de Werdegang van de moderne commissaris.

Merel van Vroonhoven ziet geen glazen plafond

Merel van Vroonhoven ziet geen glazen plafond

Net 37 jaar en al drie jaar in de directie van Nationale Nederlanden. Het glazen plafond bestaat voor Merel Engelbert van Bevervoorde - van Vroonhoven niet. "Kwestie van keuzes maken." Haar man zorgt voor het huis en de twee kinderen.

Merel van Vroonhoven

  • list-arrow Lid Nederlandse Sportraad
  • list-arrow Lid Dutch Council INSEAD
  • list-arrow Vice-voorzitter Raad van Toezicht Gemeentemuseum Den Haag
  • list-arrow Lid Board of Supervisors European Securities and Markets Authority
Profiel Merel van Vroonhoven
Bekijk de top-100 commmissarissen Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook