Dell ziet groen

Datum: 07-06-2007

Dell ziet groen

Michael Dell kondigde op 5 juni aan om in samenwerking met de klanten van Dell het groenste technologiebedrijf ter wereld te worden. Dell wil steeds efficiënter gebruik maken van energie en op den duur de CO2-uitstoot compenseren.

In een interview met Management Scope een aantal jaar geleden noemde computerbouwer Michael Dell zichzelf geen filantroop, maar voor zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid liep hij niet weg. “Succes brengt verplichtingen met zich mee.” Hij voegt letterlijk de daad bij het woord.


INTERVIEW Michael Dell, Management Scope.

Dell heeft zich als doel gesteld om het CO2 verbruik van de wereldwijde organisatie te verminderen met 15% in 2012. Dell’s “Plant a Tree for Me” programma is nu ook operationeel in Europa. Nederlandse klanten kunnen een bedrag van € 1,50 per notebook en € 4,50 per desktop doneren om het gebruik van electriciteit van hun computers te compenseren. De bedragen worden voor 100% gedoneerd om bomen te planten in professioneel begeleide herbebossingsprojecten. De bomen absorberen de CO2 die vrijkomt in de atmosfeer tijdens het electriciteitsverbruik van een computer met een gemiddelde looptijd van 3 jaren.

Michael Dell

  • CEO Dell
  • Oprichter en voorzitter RvB Dell
  • Bestuurslid World Business Council

Interviews met Michael Dell

michael@dell

michael@dell

Computerbouwer Michael Dell is geen filantroop, maar voor zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid loopt hij niet weg. “Succes brengt verplichtingen met zich mee.”