Mirjam van Praag vertrekt als bestuursvoorzitter VU Amsterdam

Mirjam van Praag vertrekt als bestuursvoorzitter VU Amsterdam

07-11-2022 De VU Amsterdam heeft op 3 november bekendgemaakt dat Mirjam van Praag haar functie als voorzitter van het college van bestuur half 2023 neerlegt.

Mirjam van Praag heeft besloten om per 1 september 2023 te stoppen als voorzitter van het college van bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij werd begin 2028 benoemd als voorzitter en legt na 5,5 jaar haar functie neer om 'terug te keren naar de wetenschap, het ondernemerschap en meer tijd te hebben voor haar privéleven.'

Van Praag verlaat de universiteit niet, ze gaat vanaf september 2023 aan het werk als hoogleraar entrepreneurship & society aan de VU Amsterdam School of Business and Economics. Ook is zij parttime hoogleraar entrepreneurship aan de Copenhagen Business School.

De raad van toezicht van de Vrije Universiteit Amsterdam beraadt zich de komende tijd over de invulling van de vacature.

Ron Teerlink, voorzitter van de raad van toezicht: 'Mirjam van Praag heeft op indrukwekkende wijze leiding gegeven aan voor de VU belangrijke ontwikkelingen in soms turbulente tijden. Ze zal dit het komende jaar blijven doen. Hoewel we graag langer van haar leiderschap hadden willen profiteren, respecteren we uiteraard haar keuze.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook