Mirjam van Praag benoemd tot commissaris De Nederlandsche Bank

Mirjam van Praag benoemd tot commissaris De Nederlandsche Bank

06-07-2020 Op 3 juli maakt De Nederlandsche Bank bekend dat Mirjam van Praag per 1 oktober 2020 aantreedt als lid van de raad van commissarissen.

Minister van financiën, Wopke Hoekstra, heeft op voordracht van de raad van commissarissen besloten tot benoeming van Mirjam van Praag. Tevens is Marry de Gaay Fortman herbenoemd per 1 juli 2020. Mirjam van Praag volgt Kees Goudswaard op, die per 1 oktober na twee termijnen stopt als lid van de rvc. Van Praag, met een academisch profiel, zal namens de raad van commissarissen ook plaatsnemen in de Bankraad van DNB. De Gaay Fortman is herbenoemd met een juridisch profiel.

Wim Kuijken, voorzitter van de raad van commissarissen, is verheugd met de benoeming van Van Praag en de herbenoeming van De Gaay Fortman. ‘Met de komst van Van Praag en de herbenoeming van De Gaay Fortman hebben we per 1 oktober voor het eerst in de geschiedenis van DNB meer vrouwen dan mannen in de rvc. Ik zie er naar uit om met dit deskundige en diverse team ons toezicht op DNB voort te zetten. We zijn Kees Goudswaard dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor de rvc’, aldus Kuijken.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook