VGZ benoemt Mirjam Verhoeven tot ctio

VGZ benoemt Mirjam Verhoeven tot ctio

11-06-2021 Op 9 juni 2021 maakte Coöperatie VGZ bekend Mirjam Verhoeven te hebben benoemd tot chief transformation & information officer. Daarnaast vernieuwt de coöperatie haar topstructuur.

Mirjam Verhoeven is naast chief transformation & information officer ook lid van het executive committee van VGZ. Verhoeven werkte tot voor kort als chief operational officer bij de Volksbank. Daarvoor vervulde zij verschillende leidinggevende functies binnen onder meer de Volksbank, SNS Reaal en SNS. Zij startte haar carrière als consultant bij Capgemini en later KPMG.

Vanaf 15 juni aanstaande is het executive committee het besluitvormend orgaan dat de organisatie als één geheel zal aansturen. Het team bestaat uit zes leden, waarvan Karien van Gennip (ceo) en Kees Hamster (cfro) de statutaire rol van raad van bestuur vervullen. Frank Elion (cmo) en Marjo Vissers-Kuijpers (cho) completeren het executive committee. De benoeming van het zesde lid, chief people & sustainability officer, volgt.

Karien van Gennip zegt dat met de vernieuwing van de topstructuur VGZ een volgende stap zet in de uitrol van de nieuwe strategie. Daarnaast is zij trots op het team dat er nu staat en heet zij Mirjam Verhoeven van harte welkom. ‘Met haar kennis en expertise op het gebied van innovatie en digitalisering is ze als geen ander in staat om te denken vanuit de klant en digitale oplossingen in te zetten om het onze leden gemakkelijker te maken en hen meer de regie te geven’, aldus Van Gennip. Voorzitter van de raad van commissarissen, Alfred Levi, voegt daaraan toe: Met dit team hebben we alle kernexpertises in het leiderschap van de coöperatie bij elkaar gebracht om onze mooie en ambitieuze strategie daadwerkelijk vorm te geven. We wensen het nieuwe leiderschapsteam bijzonder veel succes.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook