Nicole Bouvy nieuwe commissaris Coöperatie VGZ

Nicole Bouvy nieuwe commissaris Coöperatie VGZ

28-04-2022 Coöperatie VGZ heeft op 28 april bekendgemaakt dat Nicole Bouvy is benoemd als lid van de raad van commissarissen.

Nicole Bouvy is als chirurg en hoogleraar innovatieve chirurgische technieken verbonden aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+). Daarnaast is zij onder meer lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde en van de European Association of Endoscopic Surgery. De ledenraad van de coöperatie heeft haar op 7 april benoemd als lid van de raad van commissarissen, met de portefeuille zorg.

President-commissaris Ron Icke geeft aan verheugd te zijn Nicole Bouvy te hebben kunnen aantrekken. 'VGZ – met inbegrip van de raad van commissarissen - hecht grote waarde aan de blik van buiten en aan andere perspectieven op het stelsel. Nicole is, naast een bijzonder warme persoonlijkheid, een kundig medicus en zeer ervaren op gebied van zorgbestuur. De dialoog met haar binnen de raad zal voor ons en voor VGZ zeker van bijzondere waarde zijn.'

Nicole Bouvy zegt over haar benoeming het volgende: 'Ik beschouw het als een persoonlijke missie om de zorg in Nederland te vergroenen, te focussen op zinnige zorg, deze meer divers te maken en meer te verschuiven naar preventie. In mijn rol als commissaris van VGZ hoop ik hier een bijdrage aan te kunnen leveren.'

Nicole Bouvy volgt Floris Sanders op die per 31 december 2021 het einde van zijn zittingstermijn bereikte. Met de komst van Nicole Bouvy bestaat de raad van commissarissen van Coöperatie VGZ weer uit 5 leden. De benoeming van een zesde lid is voorzien voor later dit jaar. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook