Nicole Stolk vertrekt als DNB-directeur

Nicole Stolk vertrekt als DNB-directeur

16-01-2024 De Nederlandsche Bank heeft bekendgemaakt dat Nicole Stolk haar functie als directeur neerlegt.

Nicole Stolk is sinds 2016 in dienst bij De Nederlandsche Bank, initieel als secretaris-directeur verantwoordelijk voor het intern bedrijf. Sinds 2018 is zij als lid van de directie verantwoordelijk voor resolutie en het intern bedrijf. Zij legt haar functie per 15 april 2024 neer, om als bestuursvoorzitter leiding te geven aan het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Martin van Rijn, voorzitter van de raad van commissarissen van DNB, geeft aan Stolk dankbaar te zijn voor haar waardevolle bijdrage aan de organisatie. “Nicole is een bevlogen bestuurder die zich met hart en ziel heeft ingezet. Wij begrijpen haar mooie vervolgstap en wensen haar veel succes toe in haar nieuwe functie.”

“Wij feliciteren Nicole en het Albert Schweitzer en gaan een waardevolle collega missen, die de afgelopen jaren met overtuiging en inzet een belangrijke bijdrage aan de professionalisering van de resolutietaken en interne bedrijfsvoering heeft geleverd”, aldus Klaas Knot, president.

De raad van commissarissen van De Nederlandsche Bank zal zich de komende periode richten op de opvolging in de directie. Eerder werd al bekendgemaakt dat directeur Else Bos per 1 februari 2024 vertrekt. De bekendmaking van haar opvolger wordt binnenkort verwacht.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook