Nicoline van Leersum Young Captain 2019

Nicoline van Leersum Young Captain 2019

26-11-2019 Nicoline van Leersum is verkozen tot Young Captain 2019. De award is voor de vijftiende keer uitgereikt, aan de meest getalenteerde, jonge businessleider, op weg naar de top van het bedrijfsleven.

Nicoline van Leersum is in 2017 in dienst getreden bij Johnson & Johnson. Als senior director innovation & evidence generation Johnson & Johnson Medical leidt ze een internationaal team van medisch directeuren dat de innovatie- en wetenschapsstrategieën voor alle medische technologie franchises in Europa, het Midden-Oosten en Afrika ontwikkelt.

Cees ‘t Hart, vice-voorzitter van de jury: “Alle finalisten van deze lustrumeditie zijn zeer getalenteerd, maar uiteindelijk wist Nicoline van Leersum de jury te overtuigen als Young Captain 2019. Nicoline is geen leider die controle uitoefent, maar wil juist een voorbeeld zijn. Degene die er in en met teams voor zorgt dat de organisatie verbetert. Opvallend hierbij is de positieve energie die zij met zich meebrengt. Nicolines invloed op haar omgeving, haar instelling van een leven-lang-leren en haar kijk op hoe men tegenwoordig met data werkt, die maken haar samen met haar idealen en vergezichten een voorbeeld van een moderne leidinggevende. Iemand waar je graag voor zou willen werken.”

De andere twee finalisten waren Eric Jones (Managing director Retail Banking Skillpool Advice bij ABN Amro) en Dustin Woodward (managing director Afrika bij FrieslandCampina).

De Young Captain Award wordt al vijftien jaar lang jaarlijks uitgereikt aan de meest talentvolle, jonge zakelijke leider. Deze businessleider is in een vroege fase van zijn of haar carrière opgevallen door durf, daadkracht en oorspronkelijkheid. Hij of zij denkt internationaal en ziet leiderschap als een maatschappelijke, persoonlijke en economische verantwoordelijkheid. De finalisten zijn de nieuwe generatie leiders, op weg om het gezicht van ondernemend Nederland te worden. De Young Captain Award maakt deze zakelijke leiders zichtbaar voor een breed publiek en biedt hen de ruimte en kansen om zich maximaal te ontwikkelen. Deelname aan de Young Captain Award verkiezing dwingt de kandidaten om kritisch naar hun eigen leiderschapsstijl en overtuigingen te kijken, en te bedenken waar zij voor staan.

Interview met Nicoline van Leersum

Young Captains in crisistijd: Eric Jones, Nicoline van Leersum en Dustin Woodward

Young Captains in crisistijd: Eric Jones, Nicoline van Leersum en Dustin Woodward

08-04-2020 In deze tijd van crisis kunnen jonge leiders meer dan ooit laten zien wat ze waard zijn en pal voor hun mensen gaan staan. Maar hoe toon je daadkracht als er ingewikkelde beslissingen met verstrekkende gevolgen gemaakt moeten worden, niet zelden op basis van onvolledige informatie? ‘Deze crisis is een keiharde confrontatie.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook