Wisselingen in raad van commissarissen ASML

Wisselingen in raad van commissarissen ASML

23-11-2022 ASML Holding N.V. nomineert Nils Andersen en Jack de Kreij als nieuwe leden raad van commissarissen. Gerard Kleisterlee en Rolf-Dieter Schwalb treden af.

De raad van commissarissen nomineert Nils Andersen met de intentie hem te benoemen tot voorzitter. Nils Andersen is momenteel chair van Unilever en president-commissaris van Akzo Nobel N.V. Hij zal vóór de jaarlijkse algemene vergadering van ASML in 2023 aftreden bij AkzoNobel. Andersen was tussen 2007 en 2016 Group chief executive van A.P. Møller – Mærsk en eerder president en ceo van Carlsberg Breweries.

“We zijn zeer verheugd Nils Andersen voor te dragen voor benoeming in onze raad van commissarissen. Nils brengt een schat aan ervaring mee die hij heeft opgedaan tijdens zijn uitgebreide internationale carrière, zowel in uitvoerende als niet-uitvoerende functies. We hebben er alle vertrouwen in dat de raad van commissarissen veel baat zal hebben bij de brede kennis en leiderschapservaring van Nils”, aldus Annet Aris, vicevoorzitter van de raad van commissarissen.

Naast Nils Andersen wordt ook Jack de Kreij voorgesteld als nieuw lid van de raad van commissarissen, met de intentie hem te benoemen tot voorzitter van de auditcommissie. Jack de Kreij is momenteel commissaris en voorzitter van de auditcommissie bij TomTom, Wolters Kluwer en Koninklijke Boskalis Westminster. De Kreij was cfo en lid van de raad van bestuur van Koninklijke Vopak N.V. van 2003 tot 2018 en vicevoorzitter van de raad van bestuur sinds 2010. Daarvoor werkte hij van 1986 tot 2003 bij PwC, onder meer als (senior) partner vanaf 1990.

“We zijn erg blij Jack de Kreij voor te dragen voor benoeming tot lid van de raad van commissarissen. Met zijn uitgebreide ervaring bij verschillende multinationals en zijn financiële expertise zijn we ervan overtuigd dat Jack een waardevolle bijdrage zal leveren aan de raad van commissarissen”, aldus Gerard Kleisterlee, voorzitter van de raad van commissarissen.

Gerard Kleisterlee en Rolf-Dieter Schwalb stellen zich niet meer herkiesbaar voor de raad van commissarissen en leggen hun functie neer tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 26 april 2023. Zij maakten beiden deel uit van de raad van commissarissen sinds 2015. De raad bedankt hen voor hun waardevolle bijdragen, in het bijzonder als respectievelijk voorzitter van de raad van commissarissen en selectie- & benoemingscommissie en als voorzitter van de auditcommissie.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook