Avantium draagt Nils Björkman voor als nieuwe commissaris

Avantium draagt Nils Björkman voor als nieuwe commissaris

11-08-2021 Avantium heeft op 11 augustus 2021 bekendgemaakt Nils Björkman te willen benoemen tot lid van de rvc voor een termijn van vier jaar. Zijn voordracht zal in het vierde kwartaal van dit jaar tijdens de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders worden besproken.

Nils Björkman, geboren in Zweden, heeft zijn MBA in Accounting and Business/Management behaald aan de Stockholm School of Economics. Sinds 1982 bekleedt Björkman verschillende leidinggevende functies over de gehele wereld. Dit deed hij onder meer in Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Canada, de Verenigde Staten en Singapore. Zo is hij 33 jaar actief geweest als executive vice president van de global commercial operations bij Tetra Pak in Zweden en heeft hij gewerkt als niet-uitvoerend bestuurslid voor verscheidene bedrijven.

Momenteel is Björkman werkzaam als bestuurder van de board van SourceByNet in Singapore en is hij lid van de board van Ranpak in Cleveland, Amerika. Daarnaast is hij industrial advisor bij EQT Holdings in Zweden.

Edwin Moses, voorzitter van de rvc van Avantium, zegt over de benoeming van Björkman: ‘Wij zijn verheugd Nils Björkman voor te dragen voor benoeming in de raad van commissarissen. Hij brengt uitgebreide expertise in de internationale verpakkingsinnovatie business door zijn langdurige, senior carrière bij Tetra Pak. Wij geloven dat Nils Björkman een belangrijke toevoeging zal zijn aan onze raad van commissarissen en we kijken ernaar uit met hem samen te werken om Avantium's strategische doelen te helpen verwezenlijken.’

Na instemming door de aandeelhouders tijdens de buitengewone algemene vergadering zal de rvc van Avantium bestaan uit Edwin Moses (voorzitter), Margret Kleinsman, Michelle Jou, Cynthia Arnold, Trudy Schoolenberg en Nils Björkman

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook