Heineken draagt Nitin Paranjpe voor als commissaris

Heineken draagt Nitin Paranjpe voor als commissaris

30-11-2020 Heineken maakt op 27 november bekend Nitin Paranjpe voor te dragen als lid van de raad van commissarissen van het bedrijf. Hij zal tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders in 2021 benoemd worden voor een termijn van vier jaar.

Sinds 2019 is Nitin Paranjpe chief operating officer van Unilever. Sinds 2013 is Paranjpe lid van Unilever leadership executive. Van 2013 tot 2017 was Paranjpe president homecare en van 2018 tot 2019 vervulde hij de rol van president foods and refreshment bij Unilever. In 1987 startte Paranjpe zijn carrière bij Unilever, waar hij bij Hindustan Lever Limited verschillende functies bekleedde op het gebied van marketing en verkoop. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan in Europa en Azië door onder andere het leveren van strategische transformatie en groei-initiatieven.

Jean-Marc Huët, voorzitter van de raad van commissarissen van Heineken, laat weten erg blij te zijn met de nominatie van Nitin Paranjpe. Huët: ‘Gezien de succesvolle carrière van Paranjpe en zijn uitgebreide wereldwijde ervaring bij Unilever, zal hij waardevolle ervaring op het gebied van FMCG toevoegen aan onze raad van commissarissen. Zijn inzichten zullen waardevol zijn voor Heineken, nu de onderneming de volgende groeifase ingaat waarin zij streeft naar een groter aanpassingsvermogen in een dynamische omgeving.

Nitin Paranjpe zal Christophe Navarre opvolgen, die na afloop van de algemene vergadering van aandeelhouders in 2021 zijn maximale zittingstermijn heeft bereikt en afscheid neemt als lid van de raad van commissarissen. De rvc laat weten dankbaar te zijn voor de inzet en bijdrage van Navarre voor de afgelopen twaalf jaar. ‘De afgelopen jaren is Navarre van grote waarde geweest in de discussie waarin we hebben geprofiteerd van zijn kennis, internationale ervaring en sterke geloof in Heineken als een lange termijn groeibedrijf. We hebben geluk gehad met hem’, laat Huët weten.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook