CEO Olivier Piou vertrekt bij Gemalto

CEO Olivier Piou vertrekt bij Gemalto

06-04-2016 Op 5 april 2016 maakte Gemalto bekend dat Piou zijn functie als bestuursvoorzitter zal neerleggen.

Benoemingen
Olivier Piou zal zijn functie als CEO van de beursgenoteerde digitale beveiliger Gemalto per eind augustus 2016 neerleggen. Piou was sinds 1981 werkzaam bij (onderdelen van) Gemalto en vervulde sinds 2008 de functie van CEO van het bedrijf. Philippe Vallée, momenteel COO van Gemalto, is voorgedragen om met ingang van 1 september 2016 te worden benoemd tot opvolger van Piou. Olivier Piou is voorgedragen om per diezelfde datum te worden benoemd tot non-executive director van Gemalto. Over beide voordrachten zal tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders worden beslist.

 

 

Olivier Piou
Chairman Alex Mandl laat weten dat hij Piou namens de Board of Directors bedankt voor zijn inzet, visie en leiderschap van de afgelopen jaren en dat hij is verheugd dat Piou wil aanblijven als non-executive director. 'Als CEO heeft hij een sterk platform voor continue groei en consequente waardecreatie voor de aandeelhouders opgebouwd. Daarnaast leverde hij superieure resultaten, zelfs in het soms zeer uitdagende economische klimaat. De Board verwacht dat de heer Piou 's voortgezette inzet voor het bedrijf zal worden gewaardeerd door de klanten, aandeelhouders en werknemers', aldus Mandl.

Philippe Vallée
Daarnaast is de Board volgens Mandl verheugd om Philippe Vallée te benoemen tot CEO. 'Zijn zakelijk inzicht en superieure management-vaardigheden in diverse senior executive functies maken Philippe Vallée tot een uitstekende kandidaat voor de functie van CEO', aldus Mandl. Volgens Philippe Vallée heeft het bedrijf de potentie voor toekomstige groei. 'Authenticatie en databescherming zijn echt essentieel voor de moderne digitale diensten. De producten, platforms, software en diensten die Gemalto levert zijn fundamentele elementen voor de manier van leven in de 21e eeuw', aldus Vallée.

 

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook