Patrick Flynn, nieuwe CFO ING Group

23-02-2009

Patrick Flynn, nieuwe CFO ING Group

Patrick Flynn wordt de nieuwe financiële topman van ING Group. De Ier Flynn volgt John Hele op, die per 1 april 2009 CFO Arch Capital Group Ltd in Amerika wordt.

Met Patrick Flynn haalt ING naar eigen zeggen een financieel directeur in huis met ervaring in zowel het bank- als het verzekeringswezen. Patrick Flynn is momenteel CFO van de wereldwijde verzekeringsdivisie van de Britse bank HSBC. Daarvoor was hij CFO van HSBC’s bank- en verzekeringsdivisie in Zuid-Amerika. De Ier begon zijn carrière bij accountantsfirma KPMG.

Eerste topfunctie op concernniveau
De aandeelhouders van ING kunnen op de aandeelhoudersvergadering op 27 april stemmen over de benoeming van Patrick Flynn. Gaat de benoeming door, dan komt Flynn voor het eerst in zijn loopbaan op een topfunctie op concernniveau terecht. Bestuursvoorzitter van ING Jan Hommen heeft daar alle vertrouwen in.

“Ik ben zeer verheugd dat een zeer gekwalificeerde vakman als Patrick Flynn bij ING wil komen op de belangrijke post van financieel directeur. Met zijn ervaring in een breed aantal functies in zowel het bank- als het verzekeringswezen, heb ik er alle vertrouwen in dat hij de komende jaren een waardevolle rol zal spelen voor ING”, aldus Hommen.

Patrick Flynn werd op 27 december 1960 geboren in de Ierse hoofdstad Dublin. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.  Aan het Trinity College Dublin behaalde hij een bachelors degree in Bedrijfskunde. Aan de University College Dublin behaalde hij een masters degree in Professional Accounting,

In 1984 startte Patrick Flynn zijn carrière bij het Ierse hoofdkantoor van het internationale accountants- en adviesbureau KPMG.

In 1989 volgde de overstap naar HSBC, waar hij uiteindelijk in 2006 CFO van de verzekeringsdivisie van HSBC werd.


Meer over Patrick Flynn

Grote wisselingen in bestuur ING

Grote wisselingen in bestuur ING

ING gaat een groot deel van de raad van bestuur vervangen. Onder anderen CFO Patrick Flynn (foto) en CRO Wilfred Nagel vertrekken.

Twee commissarissen weg bij NN Group

Twee commissarissen weg bij NN Group

Patrick Flynn en Wilfred Nagel (foto) zullen hun functie als lid van de Raad van Commissarissen bij NN Group neerleggen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook