Paul Ramakers nieuwe ceo Exact

Paul Ramakers nieuwe ceo Exact

03-11-2020 Softwarebedrijf Exact heeft bekendgemaakt dat Paul Ramakers is benoemd als nieuwe ceo. Hij neemt de functie over van Phill Robinson, een leiderschapsovergang die zorgvuldig is gepland en voorbereid.

Paul Ramakers was de afgelopen jaren actief als coo bij Exact. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de verkoop, ondersteuning en productlijnen. Hij werkt al sinds 1995 bij het bedrijf en heeft in de loop der tijd verschillende functies bekleed. Hij volgt Phill Robinson, die ongeveer een jaar geleden bekendmaakte de ziekte van Parkinson te hebben. Sindsdien is hij blijven werken als ceo bij Exact, maar na verdere progressie van zijn Parkinsonsymptomen in 2020 heeft Robinson besloten nu af te treden. Hij zal echter betrokken blijven als toezichthouder van Exact.

Over zijn vertrek en de benoeming van Ramakers zegt hij het volgende: “Het is een geweldige reis geweest en ik heb met veel plezier met onze klanten, partners en medewerkers gewerkt. Ik vind het erg jammer om af te treden als ceo, maar ik ben blij te weten dat ik het bedrijf in goede handen laat. Paul is de meest professionele manager in de softwareindustrie waarmee ik heb mogen werken. Hij heeft fantastisch werk geleverd en heeft me de afgelopen drie jaar geholpen om een geweldig bedrijf op te bouwen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij blijft uitblinken in zijn nieuwe, uitgebreidere rol.”

Jean-Pierre Saad, president-commissaris en partner bij KKR, bedankt Phill Robinson voor zijn werk als ceo en geeft aan uit te kijken met hem te blijven werken in zijn nieuwe rol in de raad van commissarissen. Hij noemt Paul Ramakers de juiste persoon om Exact te leiden en ondersteunen in de volgende groeifase. “Hij brengt een brede en diepe ervaring van product, go-to-market en klantsucces en heeft een belangrijke rol gespeeld in het opbouwen van wat Exact vandaag de dag is.”

Interview met Paul Ramakers

KKR helpt Roompot en Exact groeien met aandacht voor ESG

KKR helpt Roompot en Exact groeien met aandacht voor ESG

30-06-2021 Uitbater van vakantieparken Roompot en softwareleverancier Exact kozen voor overname door investeerder KKR. De ambities zijn groot: Roompot-ceo Jurgen Van Cutsem wil vakantieparken verduurzamen, Exact-ceo Paul Ramakers digitaliseert het bedrijfsleven. KKR-partner Daan Knottenbelt vertelt waarom hij juist met deze bedrijven in zee wilde: ‘Ik zie volop groeikansen.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook