Paul Rosenmöller wordt voorzitter raad van toezicht AFM

Paul Rosenmöller wordt voorzitter raad van toezicht AFM

08-07-2015 Paul Rosenmöller wordt voorzitter van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat werd woensdag bekend. Hij volgt George Möller op.

Raad van toezicht
George Möller trad vorig jaar terug als voorzitter van de raad van toezicht van de AFM door een kritisch rapport over het functioneren van deze raad. Minister Dijsselbloem van Financiën had een commissie onderzoek laten doen naar de raad van toezicht inzake de eigen nevenfuncties en privébeleggingen.

Politiek
De keuze voor Paul Rosenmöller, een ex-politicus, is geen toeval, stelt waarnemend voorzitter Diana van Everdingen. Er zat weinig ervaring met het politiek bestuurlijke in de raad. 'De voorzitter moet kunnen omgaan met de noden en behoeften van Den Haag'.

Nieuwe raad van toezicht
Door een eerdere crisis in de raad van toezicht waren vier van de vijf leden opgestapt. Naast Rosenmöller zijn Annemarie van Gaal (ondernemer en FD-columniste), Bart Koolstra (PWC) en Rob Becker (ex-Achmea) aangetreden. Diana van Everdingen was waarnemend voorzitter, en blijft nu aan als lid.

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook