ABP (Algemeen Burgelijk Pensioenfonds)

Hier vindt u informatie over ABP (Algemeen Burgelijk Pensioenfonds) en zijn functionarissen.

  • 3,8 miljoen deelnemers
  • Actieve leden: 1,1 miljoen deelnemers
  • Beheerd vermogen: 340 miljard (2016)
  • Oprichting: 1922

Over ABP

Stichting Pensionfonds ABP is het bedrijfstakpensioenfonds voor onderwijs en overheid. ABP staat voor Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. 

Alle ambtenaren, inclusief gepensioneerden, zijn aangesloten bij ABP. In 2012 waren dit er 2,8 miljoen waaronder 1,1 miljoen actieve deelnemers, 913 duizend slapers en 780 duizend gepensioneerden. Actieve deelnemers zijn de premiebetalers, slapers zijn de mensen die bij ABP een pensioen hebben opgebouwd en deze nog tegoed hebben. 

ABP heeft een bestuur bestaande uit 12 leden. Hiervan zijn er 4 namens de werknemers, 5 namens de werkgevers en 3 namens de gepensioneerden. Naast het bestuur heeft ABP een Raad van Toezicht die toezicht houdt op het beleid van het bestuur. De Raad van Toezicht bestaat uit 5 onafhankelijke deskundigen. 

Interviews ABP

Lenige bestuurders kijken verder dan de huidige dilemma's

Lenige bestuurders kijken verder dan de huidige dilemma's

Terug naar een samenleving met meer vertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel en fast forward naar duurzame waardecreatie: de coronacrisis dwingt tot verandering en daarmee een herijking van de rol van bestuurders en commissarissen. Een verslag van een rondetafeldiscussie op Nyenrode.

Meer Interviews ABP

Bestuurders in het nieuws

facebook