Loek Sibbing benoemd tot voorzitter algemeen bestuur ABP

Loek Sibbing benoemd tot voorzitter algemeen bestuur ABP

08-03-2023 Per 7 maart is Loek Sibbing benoemd tot onafhankelijke voorzitter van het algemeen bestuur van ABP. Hij volgt Corien Wortmann op, die op 1 januari terugtrad.

Loek Sibbing is sinds 2019 bestuurslid van ABP. Hij heeft jarenlange ervaring als bestuurder en toezichthouder en was van 2014 tot 2019 bestuursvoorzitter van de Nederlandse Investeringsinstelling. Daarvoor was Loek Sibbing ceo van Univest Company, de vermogensbeheerder van Unilever pensioenfondsen. Zijn carrière begon op afdeling financiën bij KLM, directeur pensioenfondsen Randstad, Volker Wessels en Unilever Nederland.

Het algemeen bestuur van ABP bestaat uit drie uitvoerend bestuurders, twaalf niet-uitvoerend bestuurders (vier op voordracht van werknemersorganisaties, vier op voordracht van werkgevers en drie op voordracht van gepensioneerden) en een onafhankelijke voorzitter. Vanaf 7 maart 2023 is deze samenstelling als volgt: het uitvoerend bestuur bestaat uit Harmen van Wijnen (voorzitter), Dominique Dijkhuis en Yolanda Verdonk. Het niet-uitvoerend bestuur bestaat uit Aldert Boonen, Patrick Fey, Anne Gram, André van Vliet (op voordracht van werknemersorganisaties), Krista Nauta, Paul Rosenmöller, Vandena van der Meer-Gangapersadsing, Alfred Slager (op voordracht van werkgevers) en Marjolein ten Kroode, Conchita Mulder-Volkers en Xander den Uyl (op voordracht van gepensioneerden) en onafhankelijk voorzitter Loek Sibbing.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook