Roelie van Wijk nieuw niet-uitvoerend bestuurslid ABP

Roelie van Wijk nieuw niet-uitvoerend bestuurslid ABP

23-04-2024 ABP heeft bekendgemaakt dat Roelie van Wijk-Russchen is toegetreden tot het algemeen bestuur als niet-uitvoerend bestuurder. 

Roelie van Wijk-Russchen trad op 19 april 2024 toe tot het algemeen bestuur van ABP. Zij is als niet-uitvoerend bestuurder voorgedragen vanuit de werkgeversgeleding (kabinetssectoren). Van Wijk vervult daarmee de vacature die was ontstaan nadat Loek Sibbing de rol van onafhankelijk voorzitter van het algemeen bestuur op zich nam.

Sinds 2020 vervult Roelie van Wijk verschillende parttime bestuursfuncties en commissariaten. Zo is zij non-executive director bij Brunel Pension Partnership Ltd en toezichthouder bij SVn Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten.

Hiervoor deed zij zeer ruime ervaring op in de financiële sector. Van 2006 tot 2020 werkte zij bij Aegon. Roelie van Wijk was bijna twaalf jaar ceo van TKP Investments en daarna was zij global head of responsible business & public affairs bij Aegon Asset Management. Vóór Aegon bekleedde ze diverse senior management functies bij SNS Asset Management, Philips Pensioenfonds, PGGM en ABN AMRO MeesPierson.
Ook vervulde zij verschillende nevenfuncties zoals het voorzitterschap van het niet-uitvoerende bestuur bij het Spoorwegpensioenfonds en was zij voorzitter van Dutch Fund & Asset Management Association (Dufas). In deze rol leverde zij een actieve bijdrage aan de totstandkoming van het commitment van de brede financiële sector aan het Klimaatakkoord van 2019.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook