Menno Snel vertrekt bij ABP

Menno Snel vertrekt bij ABP

07-07-2021 Op 7 juli 2021 heeft pensioenfonds ABP bekendgemaakt dat Menno Snel zijn functie als bestuurder per 1 september 2021 neerlegt. Dit heeft Snel samen met zijn collega’s van het bestuur besloten.

Menno Snel zal in september stoppen als bestuurder van het ambtenarenpensioenfonds. In een persbericht geeft ABP als reden zijn nieuwe nevenfunctie als onafhankelijk voorzitter van NOGEPA, de Nederlandse branchevereniging van olie- en gasbedrijven. Het ABP-bestuur stemde met deze nevenfunctie in, maar een deel van de achterban van ABP uitte naderhand twijfels of beide functies gecombineerd kunnen worden, omdat de snelheid van de energietransitie bij ABP en NOGEPA uiteen zouden kunnen lopen. Het bestuur van ABP gaat het nevenfunctiebeleid evalueren.

In hetzelfde persbericht laat Menno Snel weten: ‘Ik wil mij graag vol blijven inzetten om de duurzame energietransitie in Nederland een stevige impuls te geven, maar tegelijkertijd wil ik geen partijen in verlegenheid brengen.’ Voorzitter van ABP, Corien Wortmann-Kool, vult aan: ‘Wij vinden het heel jammer dat we de expertise van een ervaren en geëngageerde bestuurder als Menno Snel zullen moeten missen, maar zijn samen tot dit besluit gekomen.’

Menno Snel trad in september 2020 aan als bestuurslid van ABP. Namens de werkgevers was hij lid van het bestuur. Eerder was Snel onder meer staatssecretaris van Financiën en voorzitter van de raad van bestuur van Nederlandse Waterschapsbank. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook