Peter Blom treedt terug als commissaris DNB

Peter Blom treedt terug als commissaris DNB

15-09-2023 Peter Blom heeft besloten om terug te treden als commissaris bij De Nederlandsche Bank. Hij heeft sinds 7 november 2022 al tijdelijk zijn werkzaamheden neergelegd.

Peter Blom is sinds september 2021 commissaris bij De Nederlandse Bank maar heeft eind 2022 al tijdelijk zijn werkzaamheden neergelegd en heeft nu besloten terug te treden. Aanleiding voor dit besluit is het onduidelijke verloop van mogelijke procedures tegen Triodos Bank, waar hij tot 21 mei 2021 voorzitter van de raad van bestuur was. Dit om elke schijn van belangenverstrengeling uit te sluiten. De mogelijkheid van juridische procedures houdt aan en de doorlooptijd daarvan is ongewis, waardoor Blom het onwenselijk vindt zijn commissariaat als niet-actief lid voor te zetten.

Peter Blom in reactie: "Het is met pijn in het hart dat ik deze functie neerleg. Ik heb in de relatief korte tijd dat ik commissaris was met veel plezier mijn rol vervuld en hopelijk een zinvolle bijdrage kunnen leveren."

De Nederlandsche Bank respecteert de beslissing van Blom en heeft aan hem te danken voor zijn constructieve bijdrage tijdens zijn commissariaat. 

De raad van commissarissen zal zich de komende periode buigen over zijn opvolging.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook