Peter Broeckx nieuwe commissaris Vion

Peter Broeckx nieuwe commissaris Vion

06-04-2021 Met ingang van 18 maart 2021 is Peter Broeckx benoemd tot commissaris van Vion. Op diezelfde datum is Ton van der Laan teruggetreden als commissaris. Dat maakt het bedrijf op 2 april 2021 bekend.

Op 2 april 2021 maakt Vion bekend Peter Broeckx met ingang van 18 maart 2021 te hebben benoemd tot commissaris van het bedrijf. Broeckx heeft een brede internationale ervaring als bestuurslid in de agrarische sector en heeft een achtergrond in de melkveehouderij. Zo werkte hij onder meer bij Boerenbond, Agri Investment Fund, AVEVE en Covalis. Van 2007 tot 2015 was hij voorzitter van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam). Tevens was hij voorzitter van de raad van commissarissen van CRV. Theo Koekkoek, voorzitter van de raad van commissarissen laat weten blij te zijn met de toetreding van Peter Broeckx. ‘Met zijn managementervaring in de agrarische sector zal hij zeker waarde toevoegen aan de expertise van de huidige raad van commissarissen’, aldus Koekkoek.

Naast de toetreding van Peter Broeckx maakt Vion bekend afscheid te nemen van Ton van der Laan. Na afloop van zijn tweede termijn op 18 maart 2021 is hij teruggetreden als lid van de raad van commissarissen. Ronald Lotgerink, ceo van Vion: ‘Ton van der Laan bracht uitgebreide strategische kennis en bestuurlijke ervaring in voor een duurzamer landbouw- en voeding gerelateerd bedrijf. Ik wil hem bedanken voor zijn bijdragen en wens hem het allerbeste.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook