Twee nieuwe commissarissen bij Arcadis

Twee nieuwe commissarissen bij Arcadis

14-12-2023 Arcadis heeft op 13 december bekendgemaakt dat Peter de Wit en Linda Morant zijn benoemd tot nieuwe leden van de raad van commissarissen.

Peter de Wit heeft bijna 30 jaar ervaring in verscheidene leidinggevende functies bij McKinsey, waar hij momenteel senior board counselor is. Door zijn achtergrond kan hij Arcadis adviseren bij de ontwikkeling van meer strategische relaties met grote klanten, met het oog op het bevorderen van duurzame perspectieven voor de toekomst.

Linda Morant is momenteel chief digital officer bij The Crown Estate. De Amerikaanse heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van groei en transformatie door haar verschillende functies bij bedrijven als BP, Microsoft en Nokia. Met deze ervaring zal ze Arcadis verder helpen in de digitale transformatie.

Michiel Lap, voorzitter van de raad van commissarissen reageerde als volgt op de benoemingen: "Ik ben verheugd om Peter en Linda welkom te heten in de raad van commissarissen. Beiden brengen aanzienlijke digitale, duurzaamheids- en commerciële expertise met zich mee, wat ervoor zal zorgen dat Arcadis goed gepositioneerd is om te profiteren van haar recent gelanceerde strategie voor 2024-2026; het versnellen van een positieve toekomst voor de planeet. Daarnaast zijn we als organisatie die mensen op de eerste plaats zet, toegewijd aan ervoor te zorgen dat de samenstelling van de raad van commissarissen een breed scala aan leeftijden, geslachten, expertise, cultuur, nationaliteit en etniciteit weerspiegelt. Na deze benoemingen zullen we ook een meerderheid van vrouwelijke leden in de raad van commissarissen behouden en de principes van grotere inclusie en diversiteit weerspiegelen die we proberen te verankeren in ons hele bedrijf."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook