Peter Elverding machtigste commissaris van Nederland 2011

Peter Elverding machtigste commissaris van Nederland 2011

16-12-2010 Peter Elverding, voormalig topman van DSM, staat op nummer 1 van de top 50 machtigste commissaris van Nederland.

Als nieuwe machtigste commissaris van Nederland houdt Peter Elverding Kees van Lede, die zeven jaar achtereenvolgens de titel domineerde, in 2011 ver achter zich.

Peter Elverding verslaat Jeroen van der Veer

Naast oud AkzoNobel CEO Kees van de Lede is Peter Elverding ook Jeroen van der Veer voorbijgestreefd. De ex topman van Shell stond dit jaar op de nummer 2-positie en verliest in 2011 wederom met een miniem verschil van Elverding.

Top 50 machtigste commissarissen
Hoewel Peter Elverding en Jeroen van der Veer dezelfde portefeuille commissariaten beheren als vorig jaar, bepaalt de samenstelling van de onderliggende top-100 grootste Nederlandse onderneming de scores op de lijst van top 50 machtigste commissarissen van Nederland.

Herwaarderingskwestie
Zo vonden er binnen die top-100 veel fusies en overnames plaats. Waar Fortis uit het beeld verdween kwam juist de internationale parkeergarage-exploitant Q-Park (waar Peter Elverding voorzitter van de RvC is) voor het eerst in de ranglijst.

Kees van Lede op vijf
Daarmee blijft Van der Veer runner up en is Kees van Lede goed voor een plek op nummer 5.

Meer weten over de top 50 machtigste commissarissen van Nederland? Lees hier het onderzoek van Kees van Veen en Floris van der Lee. Beiden zijn verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees ook:
> Biografie Peter Elverding, machtigste commissaris Nederland
> Biografie Jeroen van der Veer
> Peter Elverding: ‘We hebben onze identiteit verkwanseld'
> Biografie Kees van Lede
> De dilemma's van de commissaris

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook