Piet Boer vertrekt bij FrieslandCampina

23-06-2016

Piet Boer vertrekt bij FrieslandCampina

Boer zal zijn functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij FrieslandCampina eind 2016 neerleggen.

President-commissaris
Piet Boer treedt op 20 december 2016 af als president-commissaris van Koninklijke FrieslandCampina N.V. wegens het aflopen van zijn laatste benoemingstermijn. Frans Keurentjes, die sinds 2006 lid is van de Raad van Commissarissen, zal de positie van voorzitter overnemen. Ook vice-voorzitter Jan Keijsers treedt af als commissaris wegens het aflopen van zijn termijn. Keijsers wordt opgevolgd door Erwin Wunnekink, die sinds 2009 lid is van de Raad van Commissarissen van FrieslandCampina.

Twee nieuwe leden
Op 20 december 2016 worden daarnaast Hans Hettinga en Gjalt Mulder benoemd tot nieuwe leden van de Raad van Commissarissen van FrieslandCampina. Hans Hettinga heeft een melkveebedrijf in It Heidenskip in Friesland. Daarnaast is Hettinga fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân. Gjalt Mulder heeft een melkveebedrijf in Lippenhuizen in Friesland. Mulder is sinds 2007 lid van de ledenraad van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Daarnaast is Mulder ledenraadslid van AB Fryslân/Noord-Holland.

Meer over Piet Boer

Piet Boer promoveert tot voorzitter FrieslandCampina

Piet Boer promoveert tot voorzitter FrieslandCampina

Piet Boer is door de leden van het bestuur van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. en de Raad van Commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V. benoemd tot voorzitter van beide colleges.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook