Pieter-Paul Saasen nieuwe ceo bij Ctac

Pieter-Paul Saasen nieuwe ceo bij Ctac

09-11-2021 Op 9 november 2021 heeft Ctac aangekondigd de huidige chief financial officer Pieter-Paul Saasen tot nieuwe chief executive officer te benoemen. Per 15 november 2021 volgt Saassen hiermee Henny Hilgerdenaar op, die vorige maand afscheid nam als ceo.

Pieter-Paul Saasen is tot op heden de statutair bestuurder en chief financial officer bij Ctac. Saasen heeft zijn master in accountancy behaald aan de Universiteit van Amsterdam en controleerde jarenlang als accountant de jaarrekening van voetbalvereniging PSV. Het merendeel van zijn loopbaan was hij werkzaam bij BDO Nederland. De eerste zeven jaar als associate en van 2006 tot 2019 als partner audit & assurance. Vervolgens nam hij voor twee jaar de rol van commissaris op zich bij Amber Mobility.
Momenteel is Saasen ook lid van de raad van commissarissen van de Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer, Overijssel.

Na het aftreden van Henny Hilgerdenaar, dat vorige maand bekend werd gemaakt, heeft de raad van commissarissen inventariserende gesprekken met diverse betrokkenen binnen en buiten het bedrijf gevoerd. Hieruit, en uit eigen observaties van de commissarissen, volgt dat Saasen uitstekend voldoet aan de eisen die aan de nieuwe ceo van Ctac worden gesteld.

Pieter-Paul Saasen vertelt over zijn nieuwe aanstelling: ‘We moeten met elkaar goed kijken naar de plaats die Ctac inneemt in de waardeketen van klanten. Wij hebben het talent, de kennis en technologie in huis om waarde toe te voegen, maar dit kunnen we nog beter bij onze klanten positioneren dan we nu doen. Ik verheug me erop om met het team de kansen die de markt ons biedt om te zetten in resultaat, voor opdrachtgevers, werknemers en aandeelhouders.’

President-commissaris Harry Hendriks licht toe: ‘Pieter-Paul Saassen heeft de juiste drive om tot resultaat te komen. Hij zit nu twee jaar in het bestuur van de onderneming en kent de uitdagingen waar Ctac voor staat, en welke mogelijkheden de markt biedt. We kunnen met hem dus direct doorpakken om de ingezette koers aan te scherpen en de groeidoelstellingen te realiseren.’

De zoektocht naar de opvolger van Pieter Paul Saasen is inmiddels gestart.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook