Pieter Wolleswinkel voorgesteld als nieuw lid raad van bestuur ForFarmers

Pieter Wolleswinkel voorgesteld als nieuw lid raad van bestuur ForFarmers

13-08-2021 Op 13 augustus 2021 heeft ForFarmers bekendgemaakt Pieter Wolleswinkel voor te dragen als nieuw lid van de raad van bestuur voor een termijn van vier jaar. De reden van de voorgenomen benoeming is het vertrek van coo Adrie van der Ven. De voordracht van Wolleswinkel zal worden besproken tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 14 april 2022.

Pieter Wolleswinkel heeft diergeneeskunde gestudeerd aan de universiteit van Utrecht, waarna hij zijn loopbaan startte als dierenarts bij dierenartsenpraktijk Horst. Van 2007 tot 2009 heeft hij diverse rollen vervuld binnen het bedrijf Provimi. Zo is hij onder andere product manager, feed solutions consultant, group manager en region manager geweest.  

Wolleswinkel is geen onbekende bij ForFarmers. Hij is namelijk al zeven jaar werkzaam bij de veevoederproducent. Eerst als business unit director bij ForFarmers Langförden Gmbh, Duitsland en later als directeur varkens bij ForFarmers Lochem. De laatste twee jaar en acht maanden bekleedde hij de rol van coo verantwoordelijk voor ForFarmers Nederland en Heutink. Vanaf 1 september 2021 zullen ook ForFarmers België en Pavo onder zijn hoede vallen. 

De voordracht van Wolleswinkel door de raad van commissarissen is bekendgemaakt op de dag waarop ook de eerste halfjaarcijfers van 2021 werden gepresenteerd. Wolleswinkel zal na instemming tijdens de aandeelhoudersvergadering samen met voorzitter Yoram Knoop en cfo Roeland Tjebbes deel uit maken van de raad van bestuur van ForFarmers. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook