Verandering ceo-structuur DSM-Firmenich

Verandering ceo-structuur DSM-Firmenich

04-05-2023 DSM-Firmenich heeft aangekondigd dat er een verandering komt in de ceo-structuur van de onderneming, vanwege de aanstaande fusie tussen DSM en Firmenich International op 8 mei 2023.

De huidige co-ceo structuur, waarbij beide ceo’s aanvullende cfo- en coo-verantwoordelijkheden hebben, zal worden gewijzigd vanaf 1 september 2023. Dimitri de Vreeze zal vanaf dat moment de ceo van DSM-Firmenich zijn en Ralf Schmeitz wordt benoemd tot cfo. Na een belangrijke rol te hebben gespeeld bij het succes en de strategische transformatie van DSM, inclusief de fusie met Firmenich, heeft Geraldine Matchett besloten haar carrière elders voort te zetten. Dit besluit is volledig in lijn met de doelstellingen van DSM-Firmenich en wordt in september met dank aanvaard door de raad van bestuur.

Ralf Schmeitz heeft ervaring in finance & control, treasury, taxation en M&A en heeft drie masterdiploma's behaald in economie, accountancy en bedrijfswaardering. Hij begon zijn carrière bij PWC en heeft daarna zeven jaar bij Hewlett Packard verschillende leidinggevende functies bekleed. In 2006 trad hij in dienst bij DSM en speelde hij een rol bij de transformatie van DSM Finance in de afgelopen jaren en bij de ondersteuning van DSM's belangrijke veranderingen in de portfolio. Als group controller bij DSM gaf hij leiding aan de Business Controlling & Accounting teams van de groep. Ralf zal per 1 september 2023 toetreden tot de raad van bestuur van DSM-Firmenich als cfo.

Thomas Leysen, voorzitter van de raad van commissarissen van DSM-Firmenich: "Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze hebben samen een indrukwekkende en alom bewonderde transformatie van DSM teweeggebracht tijdens hun ambtstermijn als co-ceo. Hun zeer complementaire vaardigheden, ervaringen en persoonlijkheden stelden hen in staat snel voort te bouwen op de sterke erfenis die zij hadden geërfd. Samen smeedden zij een nieuwe voor DSM, met als hoogtepunt de baanbrekende en binnenkort voltooide fusie tussen DSM en Firmenich. Nu de fusie een feit is, hebben we samen besloten dat het duale leiderschap dat DSM zo goed heeft gediend in een periode van grote veranderingen, niet langer nodig is voor DSM-Firmenich voor de toekomst. De raad heeft het volste vertrouwen in Dimitri om voort te bouwen op hun uitzonderlijke werk en is verheugd Ralf te verwelkomen in de rol van cfo."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook