Ralph Hamers vertrekt bij ING

Ralph Hamers vertrekt bij ING

20-02-2020 ING Groep heeft op 19 februari 2020 bekendgemaakt dat Ralph Hamers zijn functie als ceo neerlegt, om ceo te worden van de Zwitserse bank UBS.

Ralph Hamers is ceo van ING sinds 2013. Hij startte in 1991 bij de bank en vervulde verschillende managementposities, waaronder die van ceo Roemenië en ceo België. In een persbericht geeft hij aan dat de beslissing om ING te verlaten moeilijk was, maar dat hij zich vereerd voelt dat hij UBS mag leiden.

Hans Wijers, voorzitter van de raad van commissarissen van ING, zegt het volgende over het vertrek van Hamers: 'We zullen blijven bouwen op de basis die Ralph heeft gelegd en we hebben een sterk vertrouwen in onze strategische richting. We betreuren het dat Ralph weggaat, maar willen hem bedanken voor al zijn bijdragen aan ING en wensen hem het beste in de nieuwe rol die hij later dit jaar zal opnemen.'

Hamers zal tot 30 juni 2020 zijn functie vervullen, waarna hij op 1 september 2020 start bij het Zwitserse UBS. Op 1 november zal hij daar toetreden als ceo. Hamers geeft aan in de komende maanden zijn uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat zijn opvolger het succes van ING kan behouden. Tot 30 juni zal hij nauw samenwerken met de raad van bestuur om een soepele overgang te garanderen. Over een opvolger is nog niets bekendgemaakt.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook