Twee nieuwe commissarissen bij KPMG

Datum: 25-08-2017

Twee nieuwe commissarissen bij KPMG

KPMG heeft René Steenvoorden (foto) en Harry van Dorenmalen benoemd tot commissaris. Zij treden per 1 september 2017 toe tot de raad van commissarissen van de accoutants- en adviesorganisatie.

René Steenvoorden en Harry van Dorenmalen treden per 1 september 2017 toe tot de raad van commissarissen van KPMG N.V. Van Steenvoorden is global chief digital officer en cio bij Randstad en werkte daarvoor onder meer Rabobank en Essent.


Harry van Dorenmalen heeft 35 jaar bij IBM Corporation gewerkt, en was tussen 2005 en 2017 algemeen directeur van IBM Nederland en IBM Benelux. Daarnaast was hij chairman van IBM Europe.

Bernard Wientjes, voorzitter van de rvc van KPMG over deze benoemingen: ‘Met de benoeming van Harry van Dorenmalen en René Steenvoorden hebben we twee belangrijke en noodzakelijke aandachtsgebieden in onze raad ingevuld: inzicht en topmanagement-ervaring uit het internationale bedrijfsleven en specifieke hoogwaardige kennis van informatisering en digitalisering. Deze beide zijn essentieel voor de groei- en ontwikkelingsagenda van KPMG. Wij hebben het volste vertrouwen in de waardevolle inbreng die wij van onze twee nieuwe collega’s kunnen verwachten.’