Resi Becker nieuwe ceo Essent

Resi Becker nieuwe ceo Essent

01-12-2021 Essent heeft op 1 december 2021 bekendgemaakt dat Resi Becker per 1 februari 2022 de nieuwe ceo wordt. Becker is momenteel nog actief als directeur mail Nederland bij PostNL, een functie die zij vervult sinds 2017.

Resi Becker zegt er naar uit te kijken om te beginnen bij Essent: “Leiding mogen geven aan een team van duizenden gedreven collega’s met de ambitie om Nederland concreet door de energietransitie te loodsen is eervol en zeer motiverend.”

Patrick Lammers, coo customer solutions van moederbedrijf E.ON en voormalig ceo Essent: “Het vinden van Resi als de nieuwe ceo van Essent is een belangrijke stap in de ontwikkeling van ons Nederlandse bedrijf. Het is duidelijk dat Resi competent, bekwaam en ervaren is. Maar ik ben vooral onder de indruk van haar spirit om onze leidende positie onder energieconsumenten uit te bouwen en Nederland voort te stuwen richting een duurzame samenleving, zonder iemand achter te willen laten. Daarom kijk ik er naar uit om met haar samen te werken.”

Suzan Schakenraad, momenteel ceo a.i. van Essent, vertrekt per 1 januari 2022 na ruim 9 jaar actief te zijn geweest bij het bedrijf. Schakenraad had eerder al aangeven deze rol op interimbasis in te vullen, omdat ze heel graag op termijn aan een nieuw persoonlijk avontuur met haar gezin wil beginnen.

Per februari 2022 bestaat de raad van bestuur van Essent uit de volgende personen: Resi Becker (ceo), Stephan Segbers (coo), en Christopher Börger (cfo).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook