Groenink: ABN Amro hooguit 20 miljard waard

24-06-2010

Groenink: ABN Amro hooguit 20 miljard waard

Voormalig ABN Amro directeur Rijkman Groenink denkt niet dat ABN Amro in staat is om de circa 30 miljard euro, die de Nederlandse staat in de bank heeft geïnvesteerd, terug te betalen.

In een radiouitzending van Business News Radio stelt Rijkman Groenink dat ABN Amro over enkele jaren maximaal 20 miljard euro waard is. De huidige bestuursvoorzitter Gerrit Zalm waarschuwde vorige maand ook al dat het onzeker is of de bank het volledige bedrag kan retourneren.

Uitspraak Groenink
Op de vraag ‘wat de winstcapaciteit van de genationaliseerde fusiebank is' zei Groenink:''Je kunt heel grof over de duim uitrekenen dat een normale nettowinst van ABN Amro-Fortis minstens 1,5 miljard euro zou moeten zijn, in heel goede tijden. Op grond van de huidige activiteiten zou het maximaal 2 miljard zijn. Veel meer kunnen ze niet verdienen.''

Nederlandse staat
Als de berekening van Rijkman Groenink klopt dan legt de Nederlandse staat fors toe op de 30 miljard euro die zij hebben geïnvesteerd om ABN Amro en Fortis te redden van de ondergang. Groenink was tot de overname van ABN Amro door Fortis eind 2007 bestuursvoorzitter.

Lees ook:
> Biografie Rijkman Groenink
> ABN Amro verliest geld op lening AZ stadion
> Rijkman Groenink: Staat zal verlies lijden op overname ABN Amro en Fortis
> ING, ABN Amro en Fortis minder transparant
> Logo Fortis Bank zal verdwijnen

> ABN Amro Corporate Governance

Meer over Rijkman Groenink

Rijkman Groenink wordt voorzitter RvC van ANP

Rijkman Groenink wordt voorzitter RvC van ANP

Rijkman Groenink wordt voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). Dat heeft Vereniging Veronica, eigenaar van ANP, bekend gemaakt.

 

Rijkman Groenink non executive director bij Elephant Talk Communications Inc.

Rijkman Groenink non executive director bij Elephant Talk Communications Inc.

Rijkman Groenink, voormalig topman van ABN Amro, is per 1 april van dit jaar begonnen als lid van de Board of directors van Elephant Talk Communications (ETAK).

Interview met Rijkman Groenink

Dag waardigheid, dag bedrijf

Dag waardigheid, dag bedrijf

Door Anthony Colijn en Jan Wever: Dat de beurskoers belangrijker is dan het bedrijfsbelang vindt u niet meer dan logisch omdat u eerdaags uw opties wilt verzilveren? Geen zorgen. U bent absoluut niet de enige die bezig is een onderneming te gronde te richten. Voor hulp is het echter rijkelijk laat.
CEO’s stappen voortijdig op

CEO’s stappen voortijdig op

CEO's hebben een pechjaar achter de rug. Van de vertrekkende topmannen stapte liefst driekwart voortijdig op, een duidelijke stijging ten opzichte van het voorgaande jaar. Hun medebestuurders bleven wat meer in de luwte.

Commissariaat is weer spannend

Commissariaat is weer spannend

De rust was van korte duur. Na een kalm, want economisch florerend 2006, worden commissarissen in 2007 weer in groten getale voortijdig op de keien gezet. Jong moet daarbij wijken voor oud.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook