Groenink: ABN Amro hooguit 20 miljard waard

Groenink: ABN Amro hooguit 20 miljard waard

24-06-2010 Voormalig ABN Amro directeur Rijkman Groenink denkt niet dat ABN Amro in staat is om de circa 30 miljard euro, die de Nederlandse staat in de bank heeft geïnvesteerd, terug te betalen.

In een radiouitzending van Business News Radio stelt Rijkman Groenink dat ABN Amro over enkele jaren maximaal 20 miljard euro waard is. De huidige bestuursvoorzitter Gerrit Zalm waarschuwde vorige maand ook al dat het onzeker is of de bank het volledige bedrag kan retourneren.

Uitspraak Groenink
Op de vraag ‘wat de winstcapaciteit van de genationaliseerde fusiebank is' zei Groenink:''Je kunt heel grof over de duim uitrekenen dat een normale nettowinst van ABN Amro-Fortis minstens 1,5 miljard euro zou moeten zijn, in heel goede tijden. Op grond van de huidige activiteiten zou het maximaal 2 miljard zijn. Veel meer kunnen ze niet verdienen.''

Nederlandse staat
Als de berekening van Rijkman Groenink klopt dan legt de Nederlandse staat fors toe op de 30 miljard euro die zij hebben geïnvesteerd om ABN Amro en Fortis te redden van de ondergang. Groenink was tot de overname van ABN Amro door Fortis eind 2007 bestuursvoorzitter.

Lees ook:
> Biografie Rijkman Groenink
> ABN Amro verliest geld op lening AZ stadion
> Rijkman Groenink: Staat zal verlies lijden op overname ABN Amro en Fortis
> ING, ABN Amro en Fortis minder transparant
> Logo Fortis Bank zal verdwijnen

> ABN Amro Corporate Governance

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook