Rob Meuter benoemd tot president-commissaris Friesland Bank

Rob Meuter benoemd tot president-commissaris Friesland Bank

16-09-2010 Rob Meuter is benoemd tot president-commissaris van Friesland Bank. Hij vervangt Klaas Wezeman, die na 12 jaar terug treedt uit de raad.

Als bestuursvoorzitter van ABN Amro Pensioenfonds heeft Rob Meuter veel ervaring in het bankwezen. Na het behalen van een Master aan Carnegie Mellon University in 1974, bekleedde hij diverse directiefuncties bij Citibank en JP Morgen.

Loopbaan
In 1983 trad Rob Meuter in dienst bij de ABN Bank, waar hij sinds 2000 werkzaamheden verrichtte als directeur-generaal van ABN Amro Bank. Daarvoor was hij directielid bij Kempen & Co.

Nevenactiviteiten
Rob Meuter is in 2005 met vervroegd pensioen gegaan. Momenteel brengt hij veel van zijn tijd door als adviseur en directeur namens de Ondernemingskamer voor beursfondsen. Ook is hij actief als trustee namens het NMa en is hij lid van de raad van toezicht van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

Klaas Wezeman
Sinds 2008 zat Meuter al in het commissariaat van de Friesland Bank. Zijn voorganger Klaas Wezeman was al sinds 1999 voorzitter van de raad van commissarissen bij Friesland Bank. In verband met het aanstaande einde van zijn zittingsperiode, treedt Wezeman terug uit zijn functie bij de regionale bank.

Lees ook:
> Biografie Kees Beuving, CEO Friesland Bank
> Kees Beuving wordt nieuwe topman Friesland Bank
> Robbert Klaasman alweer weg bij Friesland Bank
> Leden Raad van Commissarissen Friesland Bank

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook