CFO Rob van der Hoek van Brunel treedt terug

CFO Rob van der Hoek van Brunel treedt terug

11-03-2013 In samenspraak met de Raad van Commissarissen heeft Rob van der Hoek besloten per direct terug te treden als CFO van Brunel International. Afgelopen vrijdag maakte het detacheringsbureau grote boekhoudproblemen in Amerika bekend.

Het vertrek van Brunel-CFO Rob van der Hoek zal alles te maken hebben met de boekhoudfraude in Amerika.

Winst opgepoetst
Bij de jaarcijfers meldde Brunel dat de operationele winst met bijna 10 miljoen euro te hoog was ingeschat als gevolg van de onregelmatigheden. Een medewerker van de detacheerder in de Verenigde Staten had de omzet met 17 miljoen euro opgepoetst en de winst met bijna 10 miljoen euro.

Jan Arie van Barneveld
Het gaat om een geïsoleerd geval, volgens Brunel, dat opgelost is met ontslag van de medewerker in kwestie en correctie van de cijfers. 'Een medewerker in Amerika heeft voor een periode van anderhalf jaar de cijfers mooier voorgesteld dan ze waren', aldus CEO Jan Arie van Barneveld.

Opvolging Van der Hoek
CEO Jan Arie van Barneveld neemt voorlopig de verantwoordlijkheden van CFO Rob van der Hoek over.

Onderzoek boekhoudproblemen
De Raad van Commissarissen heeft KPMG opgedragen zorgvuldig onderzoek te doen naar de omstandigheden in Houston die tot de boekhoudproblemen hebben kunnen leiden. De AvA is daardoor tot nader order uitgesteld.

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook