Nieuwe interim-bestuurders Strukton

Nieuwe interim-bestuurders Strukton

04-05-2023 Vanaf 19 mei zullen Rob van Wingerden en Mark de Haas optreden als interim-bestuurders van Strukton. Hierdoor zal de raad van commissarissen zich terugtrekken uit het dagelijks bestuur en haar rol als toezichthouder hernemen, waarmee de governance verhoudingen voor de onderneming worden hersteld.

Vanaf die datum zal de raad van bestuur van Strukton bestaan uit Rob van Wingerden als chief executive officer a.i., Mark de Haas als chief transition officer a.i., en Arthur Vlaanderen als chief financial officer. Rob van Wingerden was eerder ceo bij Koninklijke BAM Groep tot medio 2020, terwijl Mark de Haas als cfo werkzaam was bij Strukton in 2020-2022. Arthur Vlaanderen vervult sinds medio 2022 de functie van cfo bij Strukton.

Joseph Kuling, voorzitter van de raad van commissarissen: “Met Rob en Mark krijgen we twee krachtige en ervaren bestuurders aan boord. Samen met Arthur zullen zij zich volledig op de bedrijfsvoering richten en rust en stabiliteit in de ondernemingen brengen. We zien erg uit naar de samenwerking met hen”.

De centrale ondernemingsraad heeft een positief advies uitgebracht en beide interim-bestuurders zijn momenteel bezig met het zich inwerken in hun nieuwe rol. De zoektocht naar een definitief bestuur is gestart, dit zal naar verwachting zes tot twaalf maanden duren.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook