Robert Friesen en Anurag Relan lid executive committee Pharming Group

Robert Friesen en Anurag Relan lid executive committee Pharming Group

18-06-2021 Pharming Group heeft op 18 juni 2021 bekendgemaakt Anurag Relan tot chief medical officer te benoemen en Robert Friesen tot chief scientific officer. Tevens zullen zij toetreden tot het executive committee.

Anurag Relan is per direct aangesteld als chief medical officer en lid van het executive committee van Pharming Group. Robert Friesen zal met ingang van 1 augustus 2021 aantreden als chief scientific office en lid executive committee. Relan en Friesen zijn de opvolgers van Bruno Gianetti, die met pensioen gaat en tevens aanblijft als consultant bij Pharming. Gianetti was vanaf 2019 chief medical officer van Pharming Group.

Sijmen de Vries, ceo van Pharming, laat weten dat beide benoemingen cruciaal zijn voor de realisatie van de ambitieuze groeistrategie van Pharming, waaronder het verder uitbreiden van de pijplijn met kansrijke therapieën. ‘We heten ze van harte welkom in ons executive committee. Anurag Relan heeft een zeer brede en diepgaande kennis van de ontwikkeling van geneesmiddelen voor zeldzame aandoeningen en van regelgevende en medische aangelegenheden. Robert Friesen zijn aanzienlijke ervaring en staat van dienst in het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen voor een aantal toonaangevende Europese biotechbedrijven zullen van onschatbare waarde zijn bij de verdere ontwikkeling van onze pijplijn’, aldus De Vries.

Anurag Relan is momenteel vice president clinical research and medical affairs bij Pharming en heeft de afgelopen vijftien jaar een aantal belangrijke functies binnen Pharming vervuld. Zo leidde hij de klinische ontwikkeling en de daaropvolgende goedkeuring in de VS en Europa van Ruconest voor de behandeling van acute aanvallen van erfelijk angio-oedeem. Tevens speelde hij een belangrijke rol bij het opzetten van Pharmings medische organisatie in de VS en is hij bepalend bij de beoordeling van in-licensing en acquisitieprojecten. Voor Relan bij Pharming startte, gaf jij les aan artsen in opleiding en medisch studenten aan UCLA Medical Center.

Robert Friesen heeft meer dan twintig jaar ervaring in het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen voor meerdere beursgenoteerde biotechbedrijven. Momenteel is Friesen chief scientific officer van Kiadis Pharma, dat in April dit jaar werd overgenomen door Sanofi. Daarvoor was hij chief scientific officer bij het Belgische Ablynx, in 2018 eveneens overgenomen door Sanofi. Voor Friesen bij Ablynx startte, was hij senior vice president of research bij ProQR Therapeutics en vice president en head of biologics research van Janssen R&D, onderdeel van Johnson & Johnson.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook